Nova vest
Košarka 50

27.5.2024.

19:41

Zvezda se prošetala kroz Železnik – igraće za devetu uzastopnu titulu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP kao gosti rezultatom 98:75 i plasirali se u finale domaće Superlige gde ih čeka bolji iz druge polufinalne serije Mega - Partizan.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Prvi meč, podsetimo, završen je pobedom ABA šampiona, uz rezultat 97:87.

Ako je u tom duelu i bilo neke neizvesnosti u određenim fazama utakmice, u novom odmeravanju snaga dva tima toga nije bilo ni u naznakama.

Zvezda se prošetala kroz halu u predgrađu.

Drugi meč polufinala plej-ofa Superlige

FMP Železnik - Crvena zvezda 75:98 (13:24, 17:26, 28:22, 17:26)
Novak 26, Kuzmić 15, Rebec 8 - Nedović 17, Dos Santos 16, Mitrović 15, Teodosić 11

Bez ikakvog pravog otpora sa druge strane gosti su igrali ovaj meč, dizali prednost iz minuta u minut i potom sa mnogo rutine, bez previše utrošene energije, i bez Džoela Bolomboja u sastavu, završili utakmicu onako kako su želeli.

Juriš na koš Železnika poveo je Jago Dos Santos koji je sa tri trojke u prvoj četvrtini, iz četiri šuta, odveo Zvezdu na dvocifrenu prednost. U drugoj deonici njegovu ulogu je preuzeo Nedović i bio još ubitačniji - ubacio je tri trojke za samo minut i po!

Vođstvo gostiju je već tada, sredinom druge deonice, otišlo na 19 razlike.

Pitanje pobednika se nikad nije postavljalo. 

Uzalud je Železniku bila MVP partija Jovana Novaka, njegovih 26 poena i pet trojki, uzalud i sporadične majstorije Rebeca, kao i Kuzmićeva borba i poeni u reketu, sve to nije bilo dovoljno ni da se okrzne rival kakav je Zvezda.

Starsport

Teodosić je razigravao saigrače, maestro iz Valjeva je upisao 11 poena i 9 asistencija, gotovo sa pola snage. Možda je i najkonstantnije sve vreme na najvišem nivou igrao Luka Mitrović koji je na kraju utakmicu završio sa 15 poena i 4 asistencije - i sa najvećim indeksom korisnosti (24).

Najbolji strelac kod Zvezde bio je Nedović sa 17 poena (pet trojki).

Poen manje dao je Jago.

Na kraju, gotovo da je sve druge aktere meča zasenio supertalentovani Zvezdin poletarac Andrej Kostić koji je za samo tri i po minuta u igri postigao osam poena!

Biće ovaj momak i te kako važan šraf ekipe u godinama koje dolaze. Za sada, tu je da pokaže svima da se na njega mora ozbiljno računati.

Zvezda je 41. put uzastopno pobedila FMP Železnik i igraće za svoju devetu uzastopnu titulu šampiona Srbije, ujedno i za triplu krunu ove sezone.

Sve najvažnije detalje s utakmice u Železniku mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport.
 

Završeno

17:07

Semafor
13:24, 17:26, 28:22
  FMP   CZV  
  75 : 98  

20:02

Kraj - rutinska pobeda Zvezde

Crveno-beli su lako, prelako savladali domaći sastav rezultatom 98:75 i igraće za svoju devetu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

 

19:47

40' Sjajni Kostić

Mladi košarkaš Zvezde Andrej Kostić maksimalno koristi krakto vreme u igri, pred sam kraj. Njegovih osam brzih poena. Sjajan je ovaj momak.

19:43

38' Čeka se kraj meča

Trener domaćih je za finiš meča uveo dvojicu poletaraca, Gagić je među njima. Odavno je svaka dilema, koje nije ni bilo u pogledu ovog meča, rešena. Zvezda sa "pola gasa" privodi meč kraju.

Andrej Kostić je u međuvremenu ušao u igru i postiže prve poene, zakucava, nakon asistencije Teodosića.
 

19:39

Mitrović doprinosi

19:39

36' Zvezda ponovo na +20

Lako, prelako igrači Zvezde dolaze do poena, često deluje kao da imaju igrača više na terenu. Novom serijom u režiji Jaga, Teodosića, Mitrovića gosti vraćaju prednost preko 20 poena.

 

19:33

33' Serija Zvezde 7:0

Mitrović igra konstantno dobro danas, drugi je strelac tima sa 15 poena. Inicirao je seriju gostiju 7:0 kojom je Zvezda ponovo stekla ubedljivu prednost.

Crveno-beli vode 79:63.
 

19:28

32' FMP prepolovio vođstvo Zvezde

Sada je 71:62, a bilo je ne tako davno 23 poena razlike za goste. Da li FMP može da nastavi u istom ritmu?

Kuzmić je poentirao lepo preko Mitrovića, na pas Šaranovića, dobio je i dodatno bacanje koje, ipak, nije iskoristio centar Železnika.
 

19:26

Kraj 3/4 - pripala je Železniku

Novak i Rebec su odigrali sjajno u ovom periodu, najzaslužniji su što je on pripao FMP-u rezultatom 28:22.

Slovenac je odličnu partiju krunisao sjajnom asistencijom za Kuzmića, koji je postavio konačan rezultat psole 30 minuta meča - 58:72.

Novak najefikasniji akter meča sa 23 poena.
 

19:21

29' Festival trojki

Nedović je nastavio svoj "rafal", i to nakon tajm-auta Sferopulosa, koji nije bio zadovoljan što su domaći vezali seriju poena.

Peta trojka Nedovića, toliko ih ima i Novak na drugoj strani. Jago ima jednu manje.

Evo i Rebecovog dalekometnog hica, skoro sa devet metara - njegova prva trojka.
 

Podeli:

Komentari 50

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu