Nova vest
Košarka 2

27.5.2024.

20:12

Ovako je Volton govorio o Jokiću: "Bolji je od savršenog"

Bivši NBA košarkaš i nekadašnji MVP lige Bil Volton, koji je preminuo danas, bio je veliki fan igre našeg Nikole Jokića.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Bivši as Portlanda, LA Klipersa i Bostona biranim rečiam je govorio o srpskom centru u februaru ove godine.

Volton je inače bio MVP najjače lige 1978. godine i dva puta je osvajao šampionski prsten (sa Portlandom i Bostonom), a jedan od razloga zbog kojih je sve vreme gledao Denver je baš Nikola Jokić.

"Njegovo slavljenje života kroz košarku, njegov fokus na tim. Bolji je od savršenog! On je Nikola Jokić", rekao je Volton u jednom ranijem intervjuu za Denver Post.

"On je najbolji košarkaš na svetu. Mnogo gledam utakmica Denvera i svaki put kada gledam, imam osmeh na licu. To je fantastično", dodao je.

Bivši NBA košarkaš je tih meseci sa velikim poštovanjem pričao o srpskom centru.

"On daje radost i sreću. I nadu. I optimizam. I svrhu. Ogra sa svrhom. Igra da pobeđuje. I to radi prelepim stilom, graciouno, sa poštovanjem, profesionalizmom. Nikola Jokić predstavlja osvajanje suštinom pre nego ushićenjem".

Profimedia

Nisu samo Nikoline asistencije bile ono što to što opčinjava Voltona.

"On je jedan od najvećih košarkaša ikada. To je samo kontrausluga Jokiću, da bi ga limitirali. On je neverovatan poenter. Sjajan skakač. Neverovatan asistent. Saigrač. Ima sve. Ne pokušavajte da ga limitirate, da ga stavite u kutiju. Jer sa Nikolom Jokićem, nema granica".

Jasno je da je pojava Jokića podigla do samog vrha i ceo Denver koji je prošle sezone osvojio titulu.

"Imate najboljeg košarkaša sveta u vašem timu, neverovatnu bazu navijača, fantastičan grad, veliku državu, zajednicu, sjajne vlasnike u porodici Krenke. Velika je privilegija biti deo toga i videti šta Jokić i ovaj tim znače košarkaškoj igri. Jer ovaj tim će inspirisati nove generacije navijača, igrača, poslovnih prilika, shvatanja koliko su Denver i Kolorad posebno mesto. Znate, Kolorado je lansirna stanica ka univerzumu", pričao je tada Volton o Nikoli.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu