Nova vest
Košarka

Petak, 28.09.2012.

22:49

DV: I Divčeva generacija se mučila

Partizan mt:s je jedva uspeo da savlada Zadar na premijeri sezone u ABA ligi, a isključeni trener Duško Vujošević istakao je da ne treba očekivati lake pobede.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su gubili 37 minuta, imali i deficit od deset poena (53:43), ali su agresivnom odbranom i serijom trojki u finišu preokrenuli rezultat.

"Mnogo toga je uticalo na ovakav tok, znao sam da su dobra šuterska ekipa, a i malo su nas opustili pričom o bolesti. Posle prekida ekipa se probudila, čestitke Gašiću, mudro je vodio tim", rekao je Vujošević.

Ključni momenat meča u Pioniru bio je prekid krajem trećeg perioda, kada je Vujošević isključen zbog druge tehnihčke greške, a Zadar se povukao sa parketa usled pritiska sa tribina. Posle toga Partizan je nadoknadio deficit od deset poena.

"Suđenje u Zadru zna da bude gore, ali ne znam zašto su izlazili. Padala je i na nas 'kiša' predmeta tamo pa se nismo povlačili. Sami su stvorili priliku da pobede, sami su je i propustili", rekao je trener "crno-belih" koji se posle dve godine vratio na klupu Partizana pobedom.

Partizan ima jednu od najmlađih ekipa u ligi, a već nedeljama unazad Vujošević tvrdi da je možda i najtalentovanija još od legendarne generacija koja je postala šampion Evrope 1992. godine.

"Ova ekipa je talentovana, ali se i Divčeva generacija mučila, ne treba očekivati da se utakmice lako dobijaju. Ja verujem da je trening specifičan hemijski proces u kojem se znoj pretvara u zlato", istakao je Vujošević veru u svoj tim.

Partizan mt:s će i u sledećem kolu biti domaćin, u sredu u "Pioniru" gostuje Krka iz Novog Mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu