Nova vest
Košarka

Petak, 06.07.2012.

12:32

EL: Partizan protiv Barse, CSKA...

Košarkaši Partizana mt:s igraće u grupi D Evrolige sa Barselonom i moskovskim CSKA, odlučeno je žrebom u Barselonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pored tih klubova, protivnici ’crno-belih’u elitnom takmičenju u sezoni 2012/13 biće i Lijetuvos Ritas, Brose Baskets i Bešiktaš.

Grupa u kojoj se našao šampion Srbije sigurno je najteža, a potom sledi grupa A u kojoj se nalaze Panatinaikos, madridski Real, Himki, Fenerbahče, Olimpija i pobednik kvalifikacija, koje tek treba da budu održane.

U grupi B biće Makabi, Montepaski, Unikaha, Prokom i Elan, a u grupi C Olimpijakos, Kaha Laboral, Anadolu Efes, Žalgiris, Emporio Armani i Cedevita.

Kuglice sa imenima klubova izvlačili su najbolji trener Evrope Dušan Ivković i Rimas Kurtinaitis, koji trenutno vodi Himki, aktuelnog osvajača Evrokupa.

Kao i prethodne sezone, timovi su podeljeni u četiri grupe sa po šest timova, ali je promenjen sistem u drugoj fazi. I dalje će po četiri najbolje ekipe iz svake grupe ići dalje, u Top 16 fazu, ali će biti formirane po dve grupe sa po osam timova. U četvrtfinale će se potom plasirati po četiri najbolje ekipe, a te serije će se igrati na tri pobede.

’Fajnal for’ igraće se u Londonu, od 10. do 12. maja.

Evroliga, sezona 2012/2013:

Grupa A: Panatinaikos, Real Madrid, Himki, Fenerbahče, Olimpija, pobednik kvalifikacija;

Grupa B: Makabi, Montepaski, Alba, Uhikaha, Prokom, Elan;

Grupa C: Olimpijakos, Kaha Laboral, Anadolu Efes, Žalgiris, Emporio Armani, Cedevita;

Grupa D: Barselona, CSKA, Partizan mt:s, Lijetuvos Ritas, Brose Baskets, Bešiktaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu