Nova vest
Fudbal 19

27.5.2024.

9:15

Terzić najavio burno leto: "Čak i meni kao zvezdašu ne prija ovakav Partizan"

Zvezdan Terzić najavio je burno leto u Crvenoj zvezdi.

Izvor: Telegraf.rs

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crveno-beli su ove sezone osvojili četvrtu duplu krunu u nizu.

Terzić ističe da klub raste iz godine u godinu i to najavljuje i za predstojeću sezonu.

"Crvena zvezda je porasla i mislim da je u ovih deset godina, iz godine u godinu, imala sve jači tim i bolje igrače. I to je naša misija i u narednoj sezoni. Ovaj prelazni rok će biti najburniji u poslednjih nekoliko godina", rekao je Terzić, između ostalog, za "Telegraf".

Zvezda je ubedljivo stigla do titule, ali je u jednom trenutku delovalo da će se namučiti da odbrani tron od Partizana.

O igračima

Glazer – dobili smo ponudu od sedam miliona evra. To je fantastična ponuda ali Glazer je doneo takvu mirnoću i stabilnost. Kao ličnost, kao figura, kao golman, kao čovek. Tako da je jako teško naći zamenu za njega i Milojevićeva izrična želja je bila, kad smo sastavili spisak ponuda za sve igrače koje imamo, da Glazer ne može da ide

Hvang –  izuzetno je teško zadržati ga. Mi imamo jedan džentlmenski dogovor sa njim, jer je on iz Južne Koreje.. On je pošten, ispravan vojnik i traži na taj način i da mu se vraća. I za njega je reč svetinja. Njegov je san da igra ligu petice.

Radonjić – ne volimo da pričamo o nekim personalnim rešenjima vezanim za igrača, jer to utiče onda na našu poziciju na tržištu, pregovorima i tako dalje. Ali Nemanja je sigurno igrač koji treba Crvenoj zvezdi. On uvek ima ovde otvorena vrata, ali videćemo. Za Radonjića sam uvek. Uvek!

Spajić – ostaje. On će biti kapiten ekipe. Spajić je pravi lider, vođa u svlačionici. Imao je tešku povredu, dug oporavak. Međutim, verovali smo mu i on se pokazao. Zvezdino dete i stvarno jedna posebna ličnost.

Điga – u Đigu mnogo verujemo. U Đigu smo investirali sada i već imamo ponude za njega. Znači, Điga i Spajić su planirani kao štoperski tandem.

Borjan – videćemo. Razgovarali smo u okviru kluba, razgovaraćemo sa Borjanom. On ima ugovor još dve godine. Videćemo da li će se vratiti ili će ponovo negde na pozajmicu. To zavisi i od Vladana Milojevića.

"Ja nijednog trenutka nisam posumnjao da krajnji ishod može da bude bilo kakav drugačiji od ovoga što se desilo. Bio sam svestan da imamo najbolji tim, bio sam svestan da imamo najjači klub, najbolju organizaciju, najbolje finansije i sve ostale prateće faktore koji jedan klub čine velikim. I pre početka sezone sam rekao da je Zvezda toliko odmakla svim klubovima u Srbiji da prosto nemamo konkurenciju. To nije dobra stvar, ni za samu Zvezdu. Ja bih voleo da ostali klubovi budu jači, jer mislim da nije dobro za srpski fudbal ako mi pobegnemo drugoplasiranom na tabeli 18 bodova kao što je to bilo u ovoj sezoni".

Zvezda je, na kraju, imala možda i neočekivano veliku prednost na tabeli u odnosu na Partizan, iako su crno-beli prvi prolećni derbi dočekali sa bodom više.

"Mislim da je Partizan samo iskoristio veliki broj utakmica koje je imala Crvena zvezda i umor iz Lige šampiona. Mi smo u dve, tri utakmice napravili neke kikseve protiv Voždovca i Čukaričkog, a Partizan je dobi na svežinu, igrajući samo domaće prvenstvo. Stvarno je napravio taj niz utakmica gde su pobedili i na tome sam im i tad odao priznanje", smatra Terzć.

Da li sledeće sezone očekuje bolji Partizan?

"Pa ja ne znam da li može gore od ovoga? Kako je ko prošao kroz Humsku, tako je im je dao tri komada. Mislim, izgubiti u domaćem prvenstvu pet za redom utakmica od svakoga ko naiđe, ja ne znam šta ti ljudi stvarno misle. Čak i meni kao zvezdašu ne prija ovakav Partizan. Kažem, volim da bude jača liga, ne samo Partizan, nego volim da budu i ostali klubovi još jači. I Vojvodina, i Čukarički, i TSC, i Partizan, i Radnički iz Niša, i Radnički iz Kragujevca".

Godinama unazad se spekuliše o promenama u srpskom klupskom fudbalu koje bi donele porast kvaliteta.

"Sigurno da treba razmišljati o ta dva formata koja se sad pominju. Znači: ili skraćenje lige na 10-12 klubova ili neka regionalna liga. Svi ti novi formati takmičenja imaju svojih prednosti, ali imaju i mana. Ja se slažem da bi kvalitet takmičenja gde igra Zvezda bio mnogo veći u manjoj ligi. Da tu ostane ovih, recimo, 8-10 klubova koji su sad bili u plej-ofu. Međutim, s druge strane, mene je strah beogradizacije takmičenja u tom slučaju. Najkvalitetniji fudbal bis e skroz koncentrisao i jednostavno Srbija van Beograda bi ostala bez najkvalitetnog takmičenja", kaže generalni direktor Zvede.

Zvezda će na leto biti vrlo aktivna u prelanom roku, prema Terzićevim rečima, više nego inače.

"Ovaj prelazni rok će biti najburniji u poslednjih nekoliko godina. Najviše posla nam predstoji jer hoćemo da podmladimo tim, da pojačamo tim i spremni smo da investiramo više nego i kada. Znači, novac za Crvenu Zvezdu nije problem. preko 60 miliona evra prihoda od transfera u ovoj sezoni. Znači, Zvezdi novac nije problem. Plus što očekujemo od Lige Evrope, 15 miliona evra, a ako uđemo u Ligu Šampiona, još 30 miliona evra. Mi sad stvarno možemo, mi se pitamo, da ove godine prihodujemo 100 miliona evra. I to samo od transfera, UEFA i ulaznica. Skoro 100 miliona evra".

O trenerima

Bahar – mislim da je Barak radio mnogo dobrih stvari, mislim da je Crvena zvezda jako dobro izgledala u evropskim utakmicama, bili smo dobro fizički spremni, mnogo smo dobro trčali. Međutim, Crvena zvezda je stvarno specifičan klub i mislim da ta neka socijalna dimenzija je nedostajala Baharu da ukapira šta je Zvezda i pomalo je bio krut i tvrdoglav u nekim svojim stavovima. Bio je malo isključiv. A kad se vodi takav klub kao što je Crvena zvezda, mora da se ima jedna fleksibilnost i u razmišljanju i odlučivanju i u svemu ostalom.

Milojević – mi smo s Milojevićem bili u kontaktu sve vreme. Ja nisam želeo da se čujem s Milojevićem tih 15 poslednjih dana, jer ne bi bilo korektno s moje strane da imam trenera Baraka Bahara, kojem dajem podršku i u koga verujem, a ovamo iza leđa pričam sa Milojem. Moji najbliži prijatelji privatno i saradnici su imali kontakt sa njim i mi smo znali da je on spreman da se vrati u Crvenu zvezdu. Tako da nisam imao uopšte dilemu koga dovesti

Za sada je definitivan samo odlazak Osmana Bukarija.

"Mi smo imali ponudu od 10 miliona. Odbili smo, sad smo ga prodali za sedam miliona. Znači mi smo tri miliona evra izgubili svesno. I mi smo bili svesni u januaru, kada smo odbijali tu ponudu, da nećemo dobiti tu ponudu od 10 miliona. Međutim, tad smo bili na minus jedan od Partizana. U pola sezone, kad niste prvi na tabeli, a teško je u januaru naći zamenu za Bukarija. Mislim da to bi bilo jedno neodgovorno ponašanje jer mi nismo trgovačko preduzeće da gledamo samo profit".

Tokom sezone se spekulisalo o dolasku Marka Arnautovića u Zvezdu.

"Ja bih ga sutra doveo. Skoro sam ga video, pa smo pričali, ali mislim da nije realno. On sebe u ovom momentu ne vidi u Crvenoj zvezdi", stavlja tačku na tu priču Terzić.

"Prioritet su nam domaći igrači sa srpskim pasošima. Crvena zvezda može da plati, spremna je da plati sve te plate koje plaćaju i preko. Ali nije lako igračima koji su dugo preko, srpski igrači, da se vrate tako lako u domaću ligu. Navikli su se tamo, jako takmičenje, dobri stadioni, drugačiji život, porodica se namesta tamo itd. Zvezda je teška, ogroman je pritisak u Zvezdi. Zvezda troši, melje", ističe direktor srpskog šampiona.

Podeli:

Komentari 19

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu