Nova vest
Tenis 1

27.5.2024.

9:25

Đere: "Koliko god bilo teško i bolno, nisam očekivao"

Srpski teniser Laslo Đere zahvalan je na prilici da se takmiči na Rolan Garosu, nedugo nakon operacije lakta koju je imao.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Đere je posle spektakularnog meča, koji je trajao pet sati i četiri minuta, izgubio od Danijela Altmajera posle super taj-brejka.

"Ako se vratimo u vreme par nedelja unazad ili par dana. Ni sam nisam očekivao da ću da budem ovde. Koliko god da mi je sada teško i bolno i sve. Treba da budem zahvalan što sam uopšte bio u prilici da odigram meč. Poraz kao poraz boli. Drago mi je zbog lakta, izdržao je. Imao sam neke druge probleme na početku, bio je neki rolerkoster. Malo podlaktica, malo neke druge mišiće koji su verovatno preuzeli neke funkcije što lakat radi, ta nesvesna kompenzacija. Prošlo je, pa se vratilo, pa prošlo. Dizao sam nivo igre. Videlo se, osećao sam i na treninzima da mi mečevi fale i igranje poena. Videlo se to u par navrata i danas. Posle sam odigrao pristojan meč. Pokušavao sam da se borim, da dajem maksimum. Osećao sam da imam šanse. Napravio sam brejk u drugom setu iako sam izgubio taj set. Malo mi je to pokazalo da mogu da igram i da mogu da mu pariram. Samo sam kao i uvek, trudio se da ostanem u meču, da psihički budem stabilan, koliko god i da se borim za svaki poen. Na kraju sam uspeo da se vratim. Ali, on je pobedio...", rekao je Đere.

Laslo je tokom susreta spasao pet meč lopti.

"Koliko god da sam dizao nivo igre, znao sam da moram da budem fokusiran na svaki trenutak, kriza može da naiđe lako. Verovatno će i naići, kao što se dogodilo. Nekoliko nedelja nisam igrao. Ekstremno dugačak meč, prvi meč na tri dobijena, nije bilo idealno. Da su okolnosti bile drugačije. Možda bih... Da ne kažem da bih dobio ranije, ali bi bio drugačiji meč. U toj situaciji, da smo bili u petom setu, sa napravljenim brejkom, možda bih osetio prelomni trenutak i da pokažem to i njemu. Sada to nije bio slučaj. Dešavale su se neke greške, prvi servis mi nije bio ogromno oružje u ovom meču. Dobro je da nisam pravio puno duplih", dodao je Đere.

Đere je posle samo četiri nedelje od operacije igrao na Grend slemu.

"Nisam bio van terena predugo. Nisam zaboravio da igram, nisam očekivao da ću da budem ovde. Malo mi je čudno što sam ovde bio, trenirao par dana. Prvi put sam imao operaciju. Ne znam. Generalno doživljaj kao, ne bih rekao da mi nije mesto ovde, jer sam se potrudio da se oporavim što pre posle operacije. Nije to samo moja zasluga, već i kondicionog trenera i hirurga, trenera. Ceo tim je uradio sve što je bilo u našoj moći. Opet, nekako, kao da izostaješ iz škole malo duže, pa se vratiš, prvi drugi dan je potrebno vreme. Tako sam se i ja osećao ovde. Posle tri i po sata, ima razmišljanja, boriš se, ništa više nisam osećao fizički. Jeste prelaz u neki automatizam", zaključio je Laslo.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu