Nova vest
Košarka

Petak, 23.01.2009.

20:10

Vojvodina motivisana pred Krku

Vojvodina Srbijagas u 19. kolu NLB lige u Novom Sadu dočekuje slovenačku Krku.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Novosađani su u prošlom kolu nesrećno poraženi od Olimpije, kada su u samom finišu prolockali dva boda. Crveno-beli su ponovo napravili kiks, do kraja će se boriti za beg iz opasne zone, a priliku za popravni imaju protiv Krke kojoj meč takođe puno znači. Novosađani su trenutno pretposlednji na tabeli sa svega četiri trijumfa, a imaju i četiri vezana poraza.

„Krka je izuzetno čvrsta ekipa, najveći im je kvalitet što svih 40 minuta ne odstupaju od zacrtanog plana. Nama u prilog ide činjenica da će igrati bez povređenog Petrova, ali za sada ne znamo da li će zaigrati Marcelić koji već duže odsustvuje. O njihovoj igri dovoljno svedoči i podatak da su efikasniji u gostima, nego na svom parketu“, istakao je trener Vojvodine Milan Minić.

„U njihovoj igri najviše dominiraju Šilds i Ingram, ali naš prevashodni cilj treba da bude maksimalno angažovanje od prvog do poslednjeg sekunda. U prošlom meču smo se odužili navijačima igrom, ali smo im ostali dužni dobar rezultat. Naša agresivnost i borbenost ne smeju da unesu nervozu. Veoma važno je što igramo kod kuće gde svakoj ekipi moramo da pokažemo ko je gazda“, dodao je Minić.

Problem za Novosađane predstavljaće povreda centra Marka Jovanovića.

„Meč je za nas težak iz dva razloga. Prvi je što ulazimo u opasnu zonu i nemamo prava na kiks. Drugi je taj što je Krka veoma kvalitetna i uigrana ekipa. To je potvdila pre samo sedam dana pobedom nad Olimpijom. Moramo da igramo čvrsto i pametno svih 40 minuta. Nastupićemo sa respektom, ali bez straha“, istakao je bek Marko Šutalo.

Gostovanje Vojvodini je za učesnike NLB lige postalo jedno od najzahtevnijih, otkako je klub preuzeo trener Milan Minić. Od tada su dobili tri utakmice, a izgubili od FMP-a i od Olimpije u finišu meča. Dobra forma Novosađana na svom terenu ali i izostanak dva ključna igrača Krke, Petrova i Marcelića koji će možda i biti spreman za utakmicu, stavlja tim iz Novog Mesta i njihovog trenera Ivana Sunaru u još teži položaj.

Petrova, koji se povredio na meču sa Hemofarmom, verovatno će zameniti Bojan Krivec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu