Nova vest
Košarka

Petak, 23.01.2009.

19:35

Vukoičić gostuje u Železniku

Košarkaši FMP-a dočekuju u Železniku sarajevsku Bosnu u meču 19. kola NLB lige.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

FMP je na gostovanju Ciboni proteklog vikenda pokazao da se nalazi u usponu forme i da u Železniku opravdano očekuju da će na kraju doći do jednog od mesta koje naredne sezone garantuje učešće u Evrokupu. „Panteri“ su prekinuli niz uspeha, ali očekuju da će se već protiv Bosne vratiti na pobednički kolosek.

„Svaki poraz boli. Ali, ono što raduje jeste da su moji igrači pokazali veliku želju i borbenost. Prosto su izgarali u odbrani. Sa takvom igrom, posebno u Železniku, svakoga možemo da dobijemo. Igrali smo sa 11 igrača u rotaciji i svi oni su pokazali da nisu slučajno tu“, istakao je trener FMP-a Milovan Stepandić.

Bosna je veliki dužnik FMP-a iz prvog dela sezone. Panteri su u Sarajevu doživeli jedan od šokantnih poraza, na jednu loptu.

„Taj poraz nije bio baš nesrećan kao neki drugi. Tada je Bosna sve vreme vodila, mi smo pokušali da se vratimo. Ali, došli smo do pola koša i tu stali. Mislim da smo sada u boljoj formi. Pre poraza u Zagrebu imali smo lep niz pobeda, čak smo i protiv Cibone dobro igrali,“ rekao je centar Predrag Samardžiski.

U Železniku imaju veoma visoko mišljenje o Sarajlijama. Poseban motiv za „Pantere“ biće utakmica pred bivšim trenerom Vladom Vukoičićem.

„Ne opterećujemo se previše dolaskom Vukoičića, već smo igrali protiv njega dok je vodio Hemofarm Štadu. Maksimalno smo koncentrisani na našu igru. Bosna je kvalitetna ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Sada su jači i za Elvira Ovčinu, a stižu posle pobede protiv Budućnosti. Ukoliko budemo igrali kao što umemo, sa što više razigranih igrača, i spolja i bod košem, siguran sam da možemo do pobede,“ istakao je Samardžiski.

Nakon sjajne igre i pobede protiv podgoričke Budućnosti košarkaši Bosne ASA BHT odlaze na megdan sastavu FMP-a kojeg su u Sarajevu, u prvom djelu sezone nakon neizvesnog meča nadigrali 73:72. Bila je to posljednja utakmica bosanskohercegovačkog prvaka u NLB ligi uoči dolaska Vlade Vukoičića na kormilo „studenata“, stručnjaka koji je preporodio Sarajlije, a upravo je kao strateg FMP-a postigao do sada najvećeg uspehe u karijeri.

„Emocije su jake i sigurno da mi nije svejedno gostovati u dvorani koju itekako dobro poznajem i u kojoj sam doživeo mnogo lepih svari. Međutim, ja sam profesionalac i tako pristupam i sada. Moj klub je Bosna i učiniću sve kako bi se u Sarajevo vratili sa bodovima“, naglasio je Vukoičić.

„Studenti“ će za razliku od nekih ranijih utakmica u Železniku nastupiti bez dvojice standardnih igrača. Seid Hajrić, pouzdani krilni centar je povredio koleno i očekuje ga tronedeljna pauza, dok u timu nema ni Stanlija Barela, Amerikanca koji je sa Bosnom u četvrtak sporazumno raskinuo ugovor.

„Protiv Budućnosti je Elvir Ovčina pokazao da je veliko pojačanje. Iluzorno je očekivati da bude odmah u vrhunskoj formi s obzirom na činjenicu da nije nastupao od juna prošle godine, ali će u narednim mečevima njegovo iskustvo i kvalitet biti od ogromnog značaja. FMP je sastav koji jako dobro poznajem, bez obzira što su promenili nekoliko igrača. Ostao je kostur tima i sistem igre za koji ćemo pokušati pronaći protiv igru. Sigurno je da je domaćin za razliku od početka sezone podigao formu što pokazuje nekoliko zadnjih rezultata. Naravno da je u blagoj prednosti, ali će dosta toga zavisiti i od nas samih. Svestan sam da FMP traži mesto koje će ga na kraju sezone odvesti u Eurokup i da su mu bodovi imperativ, ali i mi želimo da nastavimo niz uoči serije teških mečeva“, dodao je Vukoičić.

Ekipa Bosne je dan ranije otputovala za Beograd kako bi obavila još dva treninga. S obzirom na odlazak Barela šansu će sigurno dobiti Miljan Rakić koji igra na mestu plejmejkera.

Utakmica je zakazana za subotu od 18 časova, a ulaz u halu je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu