Poraz oslabljene Zvezde u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Cibone u Zagrebu rezultatom 82:79, u 22. Kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

21:08

Default images

Zvezda, koja je u Zagrebu igrala bez povređenih Bakića i Videnova, odlično se držala protiv lidera šampionata, ali u samom finišu nije uspela da napravi preokret i pobedi. ’Crveno-beli’ su u poslednjem minutu poenima Nedovića smanjili na samo poen zaostatka, ali na drugoj strani Gordon je bio siguran sa ’penala’, i Cibona je slavila.

Marko Kešelj postigao je 18, Nemanja Bjelica 17, a Majk Tejlor 16 poena u sastavu ekipe aleksandra Trifunovića. Sa druge strane, nezadrživ je bio Džamont Gordon koji je meč završio sa 25 poena, osam skokova i čak devet asistencija.

Zvezda je očajno otvorila duel u ’Memorijalnom centru Dražen Petrović’, pa je domaćin u osmom minutu imao već dvocifrenu prednost (15:2). Činilo se tada da bi desetkovani ’crveno-beli’ mogli da dožive debakl u nastavku, ali to se nije dogodilo.

Cibona je dvocifrenu prednost zadržala do poluvremena (44:31), a u drugih 20 minuta Zvezda je umalo preokrenula. Imali su Zagrepčani u 23. Minutu i 17 razlike (52:35), ali tim Aleksandra Trifunovića se do kraja treće deonice serijom 18-8 spustio na jednocifren minus.

U poslednjih deset minuta ’crveno-beli’ su dva puta primili trojku kada su se primakli na minus tri, a u samom finišu je Cibona u već opisanom scenariju ’penal završnicom’ ipak stigla do pobede.

Zvezda, koju tokom nedelje očekuje odlučujući duel sa Nimburkomk u Evrokupu, sada ima skor 9-13 i deveta je na tabeli.

U narednom kolu NLB lige Zvezda u Pioniru dočekuje Helios.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: