Lebron se izvinio zbog komentara o "jevrejskom novcu"

NBA zvezda Lebron Džejms izazvao je pravu lavinu komentara zbog svoje objave na Instagramu u kojoj se, kako je kasnije objasnio, "nespretno izrazio".

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 24.12.2018.

14:07

Lebron se izvinio zbog komentara o
Photo by Harry How/Getty Images

Košarkaš LA Lejkersa tačnije nije pazio šta je objavio jer se ne radi direktno o njegovim rečima, već o citatu iz pesme repera 21 Savage, "ASMR".

"Dobijamo taj jevrejski novac, sve je košer", kaže pomenuti stih iz te pesme, a koji je Lebron naveo u svojoj poruci.

Većina komentatora kaže da nije u redu što je tako postupio, jer se radi o tradicionalnom kontekstu koji Jevreje dovodi u vezu sa novcem i materijalizmom u negativnom smislu.

Lebron je osetio potrebu da uputi izvinjenje svima koje je uvredio citatom.

"Izvinjenje, naravno, ako sam ikoga uvredio. To nije bio razlogzbog čega sam napisao tu poruku. Uvek objavljujem stihove iz pesama, Vozim se autom, slušam sjajnu muziku, to je bilo samo nešto usputno. Ustvari, mislio sam da je to kompliment, ali očigledno je da nisam gledao očoma većine. Otuda primite moje izvinjenje. Definitvno mi jije bila namera da bilo koga povredim", poručio je Džejms.

Nema bojazni da će ga NBA kazniti, ali svakako bi morao da pripazi šta govori. Tako je u petak, u HBO šou programu "The Shop" direktno napao grupaciju, koja je vlasnik NFL.

"U NFL imaju grupu starih belaca koji imaju svoje timove i koji uzgajaju taj ropski mentalitet. I to sve u stilu, ovo je moj tim, radićete baš ono što ja želim, ili ću vas sve oterati", rekao je Džejms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: