Utorak, 11.12.2018.

09:00

Dončić se ispromašivao, Džejms nadmašio Vejdov dabl-dabl

U noći između ponedeljka i utorka odigrano je čak 11 mečeva NBA lige, u kojima su uglavnom ostvareni očekivani rezultati.

Izvor: LN

Dončić se ispromašivao, Džejms nadmašio Vejdov dabl-dabl
AP Photo/Marcio Jose Sanæez

Indijana ne ostvarila trijumf protiv Vašingtona, koji i dalje ima dosta problema i igra ispod očekivanja, sa 109:101.

Pejserse je do pobede predvodio Majls Tarner sa 26 poena i 12 skokova, a Bojan Bogdanović imao je 22 poena i sedam skokova.

Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Bredli Bil sa 30 poena, dok Džon Vol nije bio u postavi.

Boston je uspeo da pobedi Nju Orleans u TD Gardenu uprkos odličnoj partiji Entonija Dejvisa. "Obrva" je ubacio čak 41 poen, ali to nije bilo dovoljni ni da se Seltiksi zadrže na jednocifrenoj prednosti.

Izabranike Breda Stivensa je predvodio Markus Moris sa 31 poenom, deset manje imao je Džejson Tejtum, a dok je Džejlen Braun imao 19 poena. Dalas Maveriksi su nastavili da pobeđuju, a ovoga puta savladan je Orlando sa 101:76.

Verovatno najbolji igrač Dalasa ove sezone i sigurno najkvalitetniji ruki Luka Dončić odigrao je jedan od gorih šuterskih mečeva u svojoj "mladoj" karijeri. On je, za 25 minuta na terenu, zabeležio sedam poena, ali i odličnih devet asistencija i 11 skokova, međutim šut iz igre mu je glasio 2 od 11.

U Dalasu najbolji je bio Herison Barns sa 19 poena, a u Orlandu se istakao Džonatan Simons sa 18. Crnogorski centar Nikola Vučević imao je tek osam poena, ali zato i 16 skokova.

Oklahoma je uspela da zaustavi "zahuktalu" Jutu, koja je umalo uspela da nadoknadi minus od 24 poena u poslednjih 12 minuta. Ipak, Tander je na kraju slavio sa 122:113.

OKC je do pobede vodio Pol Džordž sa 31 poenom, Denis Šruder imao je 23, a Stiven Adams 22 poena.

Na drugoj strani najbolji je bio Donovan Mičel sa 19, dok je Rudi Gober imao 13 poena i 14 skokova. Lebron Džejms je dočekao Majami, ekipu sa kojom je osvajao šampionske prstene NBA lige. Njegovi Lejkersi su pobedili Hit sa 108:105.

Lebron je bio najbolji akter meča, iako ga je umalo zasenio Kajl Kuzma. "Kralj" je pogodio tri od četiri slobodna bacanja u poslednjem minutu, što je bilo dovoljno da odbije otpor Majamija.

On je duel završio na granici tripl-dabla, imao je 28 poena, devet skokova i 12 asistencija. Pomenuti Kuzma je dodao 33 poena.

U Majamiju najbolji je bio Džastis Vinslou sa 28 poena i sedam skokova, a legendarni Dvejn Vejd meč je završio sa 15 poena i deset asistencija.

Aktuelni šampion Golden Stejt pobedio je Minesotu sa 116:108.

Najzaslužniji za pobedu Voriorsa bio je Stef Kari, koji je ponovo "eksplodirao" sa 38 poena, uz sedam pogođenih trojki. Uz njega istakao se i Klej Tompson sa 26 poena, a Kevin Durent imao je 22.

Minesotu je predvodio Karl-Entoni Tauns sa 31 poenom i 11 skokova, a pratio ga je Derik Rouz sa 21 poenom.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: