Petak, 18.01.2013.

14:07

Kobi: Pobedio bih LBJ-a "1 na 1"

Zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant izjavio je da bi pobedio LeBrona Džejmsa u duelu "jedan na jedan", te da je "rasturio" Trejsija Mekgrejdija.

Izvor: AK

Default images

Brajant je rekao da je pobeđivao i Redžija Milera, Grenta Hila, Nika van Eksela, Edija Džonsa, a da bi mu problem samo napravio Kevin Durent.

"LeBron je sjajan "univerzalni" igrač, u igri "pet na pet" može da postane najboljih svih vremena. Ali bih ga bez sumnje pobedio jedan na jedan", rekao je Kobi.

Brajant je pun samopouzdanja kada je u pitanju njegova veština u direktnoj igri.

"Što se tiče igre jedan na jedan, ja sam najbolji u tome. Obožavam to da igram, nikad ne gubim. To je potpuno drugačija igra. Kevin Durent je momak koji bi mi najviše napravio problem. Sa svojim dugačkim rukama i driblingom, bio bi težak", pun je samopouzdanja Brajant.

KB: Rasturio sam Ti-Meka; Mekgrejdi: Nikad nismo igrali

Kobi je rekao da je rasturio Trejsija Mekgrejdija. Kada je Kobi imao 20 godina, bili su na promociji sportske opreme u Nemačkoj gde su odigrali tri duela do 11, i da je on dobio sva tri puta.

"Igrao sam protiv Ti-Meka, 'skuvao' sam ga, 'ispekao' sam ga. Nije bio ni blizu. Pitajte ga, reći će vam. Jednu partiju sam dobio 11-2. Posle treće rekao je da se povredio i da ne želi više da igra", rekao je Brajant.

Međutim, Trejsi Mekgrejdi, koji trenutno igra u Kini, je na tviteru demantovao da je igrao protiv Brajana u Nemačkoj.

"LoL, dođavola ne! To je daleko od istine. Niko u NBA ne igra 1 na 1. KB i ja nikada nismo išli zajedno u Nemačku", napisao je Ti-Mek.

Naučio mnogo od Džordana, kul sa KG-om, najbolji sa Melom, žrtvovao se zbog Šeka

Beta/AP
Kobi je u intervjuu imao nekoliko interesantnih odgovora na pitanje novinara u vezi sa njegovom igrom, Majklom Džordanom, odnosom sa Kevinom Garnetom.

Smatra da može ponovo da postigne 50 poena na meču, te da se ne osvrće na velike stvari koje je već udario.

"Desiće se ponovo 50 poena. Nisam ni jednom gledao utakmicu sa 81p. Šta imam tu da naučim? Obično gledam rivala sa kojim igramo sledeću utakmicu", rekao je Kobi.

Često je gledao snimke Majkla Džordana, ali priznaje da je davno prestao.

"Prošlo je mnogo vremena. Verovatno od 1999. godine. Često sam gledao gomilu snimaka, ali nisam odavno", iskren je Brajant koji je rekao da je mnogo naučio od Džordana.

"Cenim poređenja sa Džordanom. Ali vremenom su izbledela jer sam stvorio svoj identitet. Ali nikad neću zaboraviti koliko sam naučio od MJ-a. Imao sam mnogo koristi od njegovih pokreta. Ali poređenja nisu imala vrednost jer su naše situacije potpuno drugačije. Došao sam pravo iz srednje škole i imao pored sebe dominantnog centra Šakila. Bio sam baš mlad kada sam došao u NBA, imao sam 17 godina! Zato sam prestao da obraćam pažnju na poređenja".
Beta/AP
Upravo činjenica da je stigao pravo iz srednje škole je jedan od glavnih razloga zašto je u odličnim odnosima sa Kevinom Garnetom, koji je često u sukobu sa rivalima.

"KG i ja smo kul već duže vreme, nikada se nije zaletao u mene ili slično. To što smo među prvim igračima koji su u NBA došli pravo iz srednje nas je spojilo. Kada sam bio senior u srednjoj, često sam tražio savet od njega šta da radim. On mi je pričao kakav je život na stalnim putovanjima, i kako da se nosim sa manjom minutažom. Veoma mi je pomogao da donesem odluku".

Od igrača iz NBA ipak je najbliži sa Karmelom Entonijem.

"Nema niko sa kim non stop provodim vreme. Ali možda je Karmelo Entoni najbliži tome. Veoma smo bliski, kao i većina momaka iz reprezentacije SAD-. Mnogo poštujem te momke".

Kobi je istakao da se mnogo žrtvovao dok je igrao sa Šekom, pa i MVP titule.

"Imam samo jednu MVP titulu jer sam igrap sa Šekom. Tako je jednostavno. Često smo jedan drugog isključivali iz toga. Mnogo sam se žrtvovao dok sam igrao sa njim. Stvarno jesam. To sam uradio zbog tima. Da nikad nisam igrao sa njim, moja statistika bi bila luda", rekao je Brajant.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: