Kobi Brajant igrač decenije u NBA

Zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant proglašen je za najboljeg košarkaša protekle decenije u NBA ligi u izboru zvaničnog sajta lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

19:18

Default images

Brajant je sa LAL u proteklih deset godina osvojio četiri šampionska prstena, a poslednji prethodne sezone kada je Kobi bio MVP finalne serije protiv Orlanda. Zajedno sa sjajnim bekom u idealnu petorku dekade izabrani su Stiv Neš (Feniks) Kevin Garnet (Minesota/Boston), Tim Dankan (San Antonio) i Šekil O'Nil (Lejkers/Majami/Finiks/Klivlend). Najbolji trener je Fil Džekson.

Kobi Brajant rođen je 23. avgusta 1978. godine, a visok je 198 centimetara i težak 93 kilograma. U NBA ligu je draftovan pre 13 godina iz srednje škole Merion (Pensilvanija) kao 13. pik prve runde od strane Šarlot Hornetsa koji su ga trejdovali u Lejkerse za Vladu Divca.

Od 2000. do 2002. godine osvojio je tri uzastopne titule i sa O’Nilom činio stub ’jezeraša’. „006. godine Toronto Reptorsima je ubacio 81 poena što je njegov rekord karijere i drugi najbolji učinak u istoriji NBA. U sezoni 2007/2008 dobio je do sada jedinu titulu MVP igrača sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: