Partizan dočekuje Helios

Košarkaši Partizana, branioca titule u NLB ligi, u drugom kolu tog takmičenja dočekuju slovenačku ekipu Helios iz Domžala (utorak, 20.00).

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 06.10.2008.

22:23

Default images

Posle prosečne partije i pobede nad ekipom Krke u prvom kolu 'crno-beli' imaju još jednog protivnika sličnog kvaliteta i priliku da se u zvaničnoj utakmici uigravaju pred početak Evrolige. Gosti su u prvom kolu izgubili od sarajevske Bosne na svom parketu.

"Helios je tradicionalno jak protivnik. Sećam se da su uvek bili neugodni i izuzetno čvrsti. Siguran sam da nisu menjali previše stil igre, kao ni okosnicu tima od prošlih sezona. Protiv njih ćemo morati da igramo bolju odbranu nego u duelu sa Krkom," rekao je pred meč plejmejker Partizana Aleksandar Rašić, "Igrali smo slabo u odbrani, primili ogroman broj koševa na početku, što je sigurno plod neuigranosti. Polako ulazimo u ritam ali će nam trebati dosta vremena da se potpuno uigramo. To ćemo postići jakim radom na treninzima i utakmicama."

Uroš Tripković neće igrati zbog povrede skočnog zgloba a očekuje se da se u timu nađe kapiten Petar Božić. Gosti nemaju kadrovskih problema. Dolaze u Beograd u najjačem sastavu. u odnosu na prošlu sezonu Helios su napustili Robert Troha, Marijan Mance, Džek Pol Ingram i Jernej Mihalič, nova imena su Željko Zagorac, Alvin Snou, Vjekoslav Petrovič i Nikolas Džejkobson.

"Nadam se da će momci odigrati pribrano i odgovorno, rezultatom nismo opterećeni. Partizan je nova ekipa koja ima kvlaitetne igrače. Mi smo bolji nego u toku priprema, ima više želje i igramo hrabrije ali smo u tom žaru protiv Bosne odigrali nervozno i pravili puno grešaka," kaže trener ekipe Heliosa Rade Mijanovič.

Utakmica u beogradskoj dvorani 'Pionir' počinje u 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: