Srbija "isprašila" Mađarsku 94:60

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Mađarsku sa 94:60 (27:17, 17:15; 19:20; 31:8), u drugom kolu kvalifikacija za EP.

Izvor: ÈŽ

Sreda, 27.08.2008.

19:55

Default images

Najefikasniji u našem timu bili su Erceg sa 15 i Tripković sa 13 poena. Još četiri igrača imala su dvocifren broj poena. Tepić je ubacio 11, po deset su postigli Marjanović, Vujanić i Veličković. Najbolji učinak na meču imao je Martin Bader sa 16 poena i 11 skokova. Meč u Beogradu posmatralo je preko 20 hiljada gledalaca, a sledeću utakmicu naša selekcija igra sa Finskom.

Dušan Ivković je na teren izveo sastav Perović, Veličković, Vujanić, Kecman i Tepić, dok je za selekciju Mađarske zaigrala petorka u sastavu Sitku, Nemet, Bader, Kaman i Simon Balaž. Novi igrači u našem timu bili su Marjanović i Savanović.

Meč je trojkom otvorio Milenko Tepić. Naši su mnogo bolje igrali nošeni mnogobrojnom publikom i brzo napravili veliku razliku. Bilo je i 12 poena, da bi rezultat prve četvrtine bio 27:17.

U drugoj četvrtini naši su malo pali i dozvolili Mađarima priključak, da bi na poluvremenu rezultat bio 44:32.

Mađari su početkom trečeg dela smanjili na deset razlike a onda su naši pojačali i do kraja četvrtine podigli razliku na 14 poena. U poslednjim sekundama tog dela Trepak je pogodio trojku i smanjio na 63:52. Taj deo igre naš tim je izgubio sa 20:19, ali je viđena veoma atraktivna igra. Naši su odlično kombinovali i izveli nekoliko pick end roll akcija.

U četvrtom delu viđena je mnogo bolja i angažovanije igra, lagano smo podizali prednost, koja je na kraju iznosila 34 razlike. Mnogo boljom igrom prvi put smo imali 22 poena prednosti na 6 minuta do kraja igre. Mađari su pokušavali sa distance, a onda je trojkom Teodosića naša selekcija napravila 30 razlike, na tri minuta pred kraj meča.

Do kraja utakmice samo smo podizali prednost koja je na kraju iznosila 34 razlike

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: