Partizan 28, FMP 19, HF 9, Zvezda 5

Izvor: B92, zvanicni sajt

Sreda, 09.05.2007.

11:57

Default images

Čelnici NLB lige još jednom su obavestili čelnike našeg košarkaškog saveza o odluci Skupštine Evrolige početkom tekuće sezone. Odluka se odnosi na određivanje klubova koji će u narednom trogodišnjem ciklusu (2009-2012) obezbediti učešće u Evroligi. Jasno je da će iz Srbije u Evroligi u naredne dve sezone igrati pobednik domaćeg šampionata, međutim, naše prvenstvo imaće marginalan uticaj od 2009. godine s obzirom na tabelu koju su propisali ULEB i Evroliga.

Timovi će u ovoj i naredne dve godine skupljati bodove na osnovu uspeha u Evroligi, ULEB kupu, NLB ligi i domaćem šampionatu. Prema postojećoj tabeli, najviše bodova donose titule u Evroligi i NLB ligi, dok titula prvaka Srbije donosi samo isti broj bodova kao i četvrto mesto u regionalnom šampionatu.

Na kraju sezone 2008/09 sabiraće se osvojeni bodovi i deliti sa tri. U slučaju istog broja bodova, prednost će imati tim sa većim brojem osvojenih NLB titula.

BODOVANJE:

EVROLIGA: prvak 15 bodova, drugoplasirani 8 bodova, trećeplasirani 4 boda, četvrtoplasirani 3 boda, plej-of 10 bodova, top 16 7 bodova, regularni deo 3 boda (bodovi se sabiraju).

ULEB KUP: prvak 7 bodova, finalista 5 bodova, polufinalista 3 boda, četvrtfinalista 2 boda, učesnik osmine finala 1 bod (bodovi se ne sabiraju).

NLB LIGA: prvak 15 bodova, finalista 8 bodova, polufinalista 3 boda, prvoplasirani 8 bodova, drugoplasirani 7 bodova, trećeplasirani 6 bodova, četvrtoplasirani 5 bodova, petoplasirani 4 boda, šestoplasirani 3 boda, sedmoplasirani 2 boda, osmoplasirani 1 bod (bodovi se sabiraju plasman + plej-of).

DOMAĆE PRVENSTVO: prvak 5 bodova, finalista 3 boda, polufinalista 1 bod(bodovi se ne sabiraju).

U sezoni 2006/07 četiri srpska tima osvajala su bodove za trogodišnji ugovor sa Evroligom. Trenutno najbolje stoji Partizan(7 bodova EL, 21 bod NLB) sa 28 bodova. Drugi je FMP Železnik (3 boda UC, 16 bodova NLB) sa 19 bodova, treći je Hemofarm (1 bod UC, 8 bodova NLB) sa 9 bodova, a četvrta je Crvena zvezda (2 boda UC, 3 boda NLB) sa 5 bodova. U ovoj sezoni sva četiri tima mogu da poprave svoj učinak, dobrim igrama u plej-ofu domaćeg prvenstva.

Pravo igranja u ULEB Kupu iz NLB lige u svakoj sezoni klubovi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije ostvarivaće na temelju Propozicija takmičenja NLB lige ABA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: