Nova vest
Fudbal

Petak, 23.01.2015.

13:03

Rajola hoće na Blaterovo mesto

Poznati menadžer Mino Rajola javno je izrazio nameru da se kandiduje za mesto predsednika FIFA.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images
Beta/AP Photo/Mohammad Hannon, File

Holanđanin sa italijanskim korenima koji zastupa igrače poput Pogbe, Ibrahimovića i Balotelija istakao je da je posle godina u kojima kritikovao FIFA vreme da reaguje.

"Kritikuje FIFA godinama, a sada je vreme da reagujem. Dosta mi je načina na koji se Blater i FIFA odnose prema igri, pozli mi samo kad pomislim da on može biti reizanbran“, rekao je Rajola.

Rajola je istakao da FIFA ne štiti navijače i ne radi u interesu ljubitelja fudbala. Kritikovao je organizaciju Svetskog prvenstva

FIFA bi trebalo da štiti navijače i fudbalere a ona to ne radi. Kako ih nije sramota da organizuju Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi i da onda traže 150 evra za kartu. To e sramota“, predočio je Rajola.

Da bi postao zvanični kadnidat za mesto čelnog čoveka FIFA Rajola mora da dobije odobrenje od pet nacionalnih saveza, a on je izrazio nameru da se kandiduje na narednim izborima ako sada ne uspe. Takođe je uporedio dugogodišnjeg prvog čoveka ove organizacije Sepa Blatera sa režimom Severne Koreje.

Ako ne uspem da se kandidujem ovaj put probaću za četiri godine. Ne znam još uvek kojiš pet saveza će me podržati ali sam uveren da će se to desiti. Meni je neshvatljivo da neki savezi i dalje glasaju za Blatera. To je kao da glasate za Severnu Koreju, dok je glas meni kao glas Južnoj Koreji“, zaključio je Rajola.

Blater je na čelu FIFA od 1998. godine, a na ovim izborima ima brojnu konkurenciju. Svoje kandidature već su istakli Žerom Šampanj, princ Ali Bin Al Husein, David Žinola kao i sam Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu