Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.01.2014.

15:08

Partizan poražen od Liteksa

Fudbaleri Partizana poraženi su od bugarskog Liteksa sa 3:2 (1:0) u trećem test-meču na pripremama u Turskoj.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Ovo je srpskom šampionu prvi poraz na pripremama, nakon pobeda nad Volfsbergerom i Gjeongnamom, sa po 2:1.

Pobedu svom timu doneli su Cvetanov i dvostruki strelac Manolev, a za Partizan su golove postigli Luka i Marković.

Nikolić je na teren izveo dva različita sastava, a viđena je brza igra na obe strane, uz dosta prilika, ali i grešaka.

Sredu je na pripremama „crno-belih“ obeležio odlazak Miloša Jojića, koji bi trebalo da potpiše četvorogodšinji ugovor sa Borusijom Dortmund.

Tok meča:

Na samom početku utakmice Partizan je imao šansu kada je Drinčić pogodio prečku iz slobodnog udarca. Na drugoj strani Cvetanov je pokušao da ugrozi Lukača udarcem van kaznenog prostora, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Bugarski fudbaleri imali su još nekoliko prilika, a poveli su 29. minutu preko Cvetanova. Isti igrač je par minuta kasnije dobio žuti karton zbog simuliranja jedanaesterca. Partizan je iz kontranapada pokušavao da ugrozi gol protivnika, ali je postepeno preuzimao inicijativu, najčešče preko Luke.

Crno-beli su ofanzivnije otvorili drugo poluvreme, a Marko Nikolić je izveo drugačiji sastav. Najveću priliku na početku propustio je Lazović sa pet metara kada se nije dobro snašao sa loptom. Protivnik je pokušao da duplira prednost, a Lukač je bio siguran. Igra se brzo na obe strane.

Partizan je izjednačio u 54. minutu. Sa leve strane je centrirao Lazović, Škuletić je propustio loptu ka Luki, a on je samo zakucao u mrežu. Liteks je za samo pet minuta vratio vođsto, kada je precizan sa 16 metara bio Manolov.

Bugarski tim je u 68. minutu povisio na 3:1. Liteks je izveo slobodan udarac iz skraćenog kornera, lopta je stigla do Manolova koji je bio sam na 25 metara odakle je savladao Petrovića.

Deset minuta kasnije Partizan smanjuje rezultat, snažan udarac sa distance uputio je Marković, a golman Aleksandrov je bio nemoćan. Partizan je često dugim loptama preskako sredinu terena, a nekoliko minuta pre kraja propustio je priliku za izjednačenje.

Sastavi:

Partizan: Lukač, Volkov, Trajković, Vulićević, Obradović, Drinčić, Brašanac, Ilić, Luka, Škuletić, Lazović
Drugo poluvreme: Petrović, Gulan, Stanković, Ivković, Aksentijević, Marković, Ninković, Pantić, Malbašić, Fofana, Mutombo.
Liteks: Aleksandrov, Popov, Nikolov, Božikov, Gornaov, Slavčev, Rumenov, Cvetanov, Džazula, Asprilja, Manolov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu