Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.07.2013.

18:42

Junajted pobedom zatvorio turneju

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedom su zatvorili azijsko-australijsku turneju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U poslednjem meču oni su na Nacionalnom stadionu u Hong Kongu savladali domaći Kiči rezultatom 5:2.

Prvak Engleske je na turneji dobio dve, izgubio dve i odigrao je jednu utakmicu nerešeno. Crvenim đavolima predstoji povratak kući, a za naredni duel u Stokholmu, 6. avgusta, timu bi trebalo da se priključe Vidić, Runi, Čičarito i Nani.

Meč u Hong Kongu odigran je na zatrašujućem terenu, na kojem su prethodnih dana igrali Manečster Siti, Sanderlend i Totenhem, i na kojem se Nastasić povredio.

Junajtedov otvoreni trening u nedelju je otkazan, a tek tog dana odlučeno je da se meč definitivno igra.

Protiv najslabijeg rivala na turneji Dejvid Mojs je na klupi ostavio mnoge standardne prvotimce, pa je van Persi dobio priliku tek u finišu, kao i Rafael, dok De Hea, Ferdinand i Gigs nisu ni igrali, kao ni lakše povređeni Evans.

Junajted je veliku prednost napravio sredinom prvog poluvremena, kada su tri gola u deset minuta postigli Velbek, Smoling i Fabio. Na startu drugog dela prvi gol u seniorskom timu dao je Adnan Januzaj, najbolji igrač U21 tima prošle sezone. Adnan je rođen u Briselu 1995, mladi je reprezentativac Belgije, a roditelji su mu rođeni u južnoj srpskoj pokrajini.

Domaćini, koji su vicešamiopni Hong Konga, smanjili su sa dva vrlo lepa gola koja su postigli Lam i Nigerijac Aleks. Lamov pogodak bio je posebno atraktivan, a gotovo jednako lep gol postigao je 15 minuta pred kraj Džesi Lingard, koji je ušao u drugom poluvremenu, ali je uspeo da odbrani naslov najboljeg strelcva priprema, koji od samog početka drži. On je od 15 golova Junajteda postigao 4, uz 2 asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Siti nudi De Brujneu novi ugovor

Rukovodstvo Mančester sitija planira da ponudi produženje ugovora belgijskom fudbalskom reprezentativcu Kevinu de Brujneu do juna 2026. godine, prenose britanski mediji.

Tanjug

15:50

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu