Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.10.2012.

16:28

Partizan: Dokažimo da nismo rasisti

Fudbalski klub Partizan pozvao je navijače da na utakmicama protiv Intera u Ligi Evrope pokažu da srpski navijači nisu rasisti i huligani.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Incident u Kruševcu bio je okidač za opšti napad britanskih medija na Srbe, uz zahteve za drakonskom kaznom.

Sa druge strane, broj incidenata na utakmicama naših timova i reprezentacija je u porastu, a Partizanovi navijači su se u nekoliko slučajeva žestoko sukobljavali među sobom.

"Trenutno je glavna tema u fudbalskoj Evropi tvrdnja da su srpski navijači rasisti, huligani i da srpske klubove i reprezentativne selekcije treba na duže vreme odstraniti iz takmičenja. Mi znamo da to nije istina, a sada nam se pruža prilika da to i dokažemo. Iskoristimo je", navodi se u apelu Partizana.

Poslednje gostovanje srpskih fudbalera u Italiji donelo je dramu u Đenovi, kada je utakmica prekinuta, posle divljanja “navijača” naše reprezentacije. U Partizanu smatraju da je meč na Meaci sjajna prilika da se imidž srpskog fudbala promeni.

"Pokažimo u Milanu i Beogradu privrženost klubu i fudbalu, umeće navijanja, ali i poštovanje protivnika i njegovih navijača, spremnost i sposobnost da se strogo pridržavamo svih propisa o bezbednosti i organizaciji utakmica", dodaje se u apelu.

Kako je navedeno na sajtu crno-belih, Partizan je dugo u kontaktu sa Interom, srpskom i italijanskom policijom i "oni koji nemaju ulaznicu za utakmicu neće moći da pređu granicu i uđu na stadion".

Partizan je pozvao navijače da pokažu poštovanje prema "protivničkim igračima i navijačima".

"Navijači Partizana koji budu prisutni na utakmici će svojim ponašanjem ispraviti ružnu sliku koja o nama vlada u Italiji i drugim zemljama. Odreknimo se nekih pogrešnih navika - pirotehnike, ubacivanje predmeta u pravcu terena, isticanje parola koje vredjaju učesnike sportskih priredbi ili bilo koga drugog", piše u apelu.

Partizan će gostovati Interu u četvrtak od 19.00 u trećem kolu Grupe H Lige Evropa, dok će u četvrtom dočekati italijansku ekipu osmog novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu