Nova vest
Fudbal

Subota, 12.05.2012.

22:25

FSS:Želimo Krkića, Volkov nije zvao

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić potvrdio je da da već dva meseca postoje kontakti sa ocem Bojana Krkića.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Nacionalni Savez pokušava da nagovori napadača Rome da zameni reprezentativni dres Španije dresom Srbije, koju je odbio 2008. godine i zaigrao za "Crvenu furiju".

"Želimo Krkića i sve ćemo da učinimo da zaigra za Srbiju. Istina je i da smo skoro dva meseca u vezi sa Bojanovim ocem, koji iskreno želi da njegov sin zaigra za zemlju u kojoj je on rođen", rekao je Karadžić za "Novosti".

Karadžić ističe da sa samim Bojanom nije pričano, a predsednik FSS je objasnio i zašto.

"Nismo hteli da remetimo njegov mir. Jednostavno, Bojan junior je prešao u Romu i borio se za mesto pod rimskim suncem i mi nismo hteli da ga opterećujemo. Smatrali smo da je dovoljno da imamo stalan i korektan odnos sa njegovim ocem, koji je, naravno, preneo sinu naše želje i reprezentativne ambicije", istakao je Tomislav Karadžić.

Izmenjeni "zakonik" FIFA propisuje da igrač koji je samo jednom nosio dres neke reprezentacije može da zaigra za drugu, ukoliko naravno postoji osnov u vidu dvojnog državljanstva ili porekla na osnovu kojeg bi mogao da ga stekne.

"Načelni pravilnik o primeni Statuta FIFA nudi opciju po kojoj Krkić može da zaigra za Srbiju, iako je već nosio dres Španije. Ali kako je za "furiju“ odigrao samo jedan meč, otvaraju mu se vrata da promeni mišljenje i ipak zaigra za našu reprezentaciju", objasnio je generalni sekretar FSS-a Zoran Laković.

Pre nekoliko godina, ta ideja nije prošla, sada su, međutim, druge okolnosti.

"Nije sporno da smo i pre pet godina želeli Krkića, što je i normalno jer je on Srbin. Tada se kockice nisu složile, sada je put ka realizaciji te ideje olakšan", dodao je Laković, koji se ipak malo ogradio od eventualnog Krkićevog nastupa za Srbiju.

"Mi pričamo o ovoj temi, a to je ipak stvar selektora. Zato mislim da bi trebalo ispoštovati redosled poteza, jer se mi iz FSS sigurno nećemo mešati u posao selektora".

Mogućnost da "promeni dres“ želja je i Vladimira Volkova koji je najavio da hoće da igra za Crnu Goru.

"Ne znam ništa o dome, Volkov se, bar zasad, nije javio nikome u FSS da kaže da ne želi da konkuriše za reprezentaciju Srbije", kaže Laković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu