Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.10.2011.

11:41

„Srbija mora da izmisli pobedu“

Bivši selektor Slovenije Srećko Katanec istakao je da je teško prognozirati ishod duela njegove zemlje i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Utakmica koja se igra u utorak u Mariboru odlučujuća je po pitanju plasmana ’orlova’ u Poljsku i Ukrajinu pošto ih samo trijumf vodi u baraž.

Naš tim i Slovenija do sada su igrali pet puta i ishod svakog od susreta bio je remi.

Imperativ je na strani Srbije, nemate drugog izbora osim tri boda što bi trebalo da odradi i postavku na terenu. Morate da izmislite pobedu, a nije to baš jednostavan posao, bez obzira što će vas dočekati tim bez šansi za plasman na Prvenstvo Evrope i jedino će igrati za čast. Teško je oceniti na čijoj strani je prednost“, rekao je Katanec, a prenosi „Sportski žurnal“.

Katanec je istakao da je sigurno da se Slovenci neće lako predati u Mariboru.

Domaćin će istrčati na teren s namerom da se izigra za svoju dušu. Ne znam šta će sadašnji selektor da naredi, ali znam kako bih ja motivisao ekipu. Inspiraciju mora da pojača činjenica da je kraj kvalifikacionog ciklusa i da će mnogi, baš protiv Srbije, videti u njoj šansu da se nametnu za predstojeće obaveze. Pre dve večeri su ostali i bez teoretske nade, ali do utorka će se to zaboraviti, pa će njihov adut biti rasterećenost. Sposobna je Slovenija da stvori Srbima mnogo više problema nego što može da se pretpostavi“, naglasio je Katanec.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu