Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.03.2011.

08:26

"Zvezda" i "Hajduk" igrali u Zadru

Fudbaleri Crvene zvezde okićeni klupskim obeležjima i srpskom zastavom, u 'crveno-belom' autobusu nesmetano su paradirali Zadrom.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Zatim su u nedelju uveče stigli na Narodni trg u Zadru bučno praćeni ovacijama 'kninskih Delija'.

Nije prvi april, ali jeste karneval. Karnevalska družina “Bleke i konji” iz Bokanjca maskirani u Zvezdaše odigrali su na Zadarskom karnevalu prvu utakmicu Regionalne lige protiv splitskog Hajduka u sred Zadra. Neobičan meč završen je nameštenim rezultatom u korist Zvezde i opštom tučom.

“Bleke i konje” u Zadru već zovu razbijačima mitova. Prošle godine na Karneval su došli kao gej povorka sa istopolnim parovima, koji se nisu libili lascivnosti, pretprošle godine 'vaskrsli' su preminulog Dina Dvornika, a ove su godine 'zaledili' Zadar kao Zvezdaši.

Danima se šuškalo po gradu da će, ukoliko se Enio, vođa zabavljačke trupe, pojavi sa svojim Bokanjanima u srpskim obeležjima, "biti frke“, pa i razbijenih glava.

Ne samo da su mahali Zvezdinim i srpskim zastavama po Zadru, već su gradom kružili u otvorenom autobusu iz kojeg su treštali 'cajke' i narodnjaci, pre 'utakmice' odigrali su Užičko kolo, a građane su pozdravljali s uzdignuta tri prsta.

Lokalni mediji, koji su događaj ispratili sa dosta pažnje, prenose da baš nikakvih incidenata nije bilo.

Naprotiv, svi su se smejali prizoru koji je, iako karnevalski, bio potpuno nestvaran na Narodnom trgu.

Mediji se ne bave previše analizom događaja ali uglavnom konstatuju da je "ohrabrujuće to što se nekada nezamislive stvari odvijaju bez problema".

Zadarski karneval najviše prostora dobio je u Slobodnoj Dalmaciji, a osim Bokanajna i njihovog nastupa pominju se i gosti iz Kaštela koji su se pojavili sa ogromnim likom predsednice Vlade 'Jadranke Antonete' kao i karnevalska grupa koju su činili 'drug Tito i drugarica Jovanka sa mornarima i pionirima'...

Najnegativniji komentari koji se mogu videti po zadarskim internet portalima su da se "ne može bez duhova prošlosti"...

Zagrebačka štampa nema puno izveštaja iz Zadra, koji je jedan od gradova koji su u nedelju organizovali karneval.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu