Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.01.2011.

20:02

Betis iznenadio, ispala Valensija

Fudbaleri Betisa, Almerije, Atletika i Viljareala obezbedili su prolaz u četvrtfinaleKupa kralja u utakmicama odigranim u četvrtak.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Espanjol i Atletiko odigrali su 1:1, a dalje idu 'jorgandžije' zbog pobede u prvom meču 1:0. Naredni rival im je Real.

Posle poraza u prvom meču (1:2), Betis je u gostima dobio Hetafe 3:1 i igraće sa Barselonom. Viljareal je preokrenuo protiv Valensije 4:2 i prošao dalje posle remija bez golova u prvom meču, dok je Almerija sa 4:3, baš kao i u prvom meču, savladala Majorku u gostima.

Meč Almerije i Majorke na Balearskim ostrvima samo je na prvi pogled bio neizvestan jer je ekipa iz Andaluzije na poluvremenu imala nedostižnih 4:0. Već u prva četiri minuta Pijati i Ortis doneli su nedostižnu prednost gostima, a isti fudbaleri su dali još po gol do kraja poluvremena i rešili pitanje prolaza dalje.

U periodu 70-77. minuta Majorka je postigla tri gola, ali to je bilo sve i Almerija ide na megdan Deportivu la Korunji u četvrtfinalu.

Najveće iznenađenje priredio je Betis, koji je u predgrađu Madrida dobio Hetafe 3:1 i tako nadoknadio zaostatak iz prvog meča (1:2). Golman domaćih Ustari bio je veoma raspoložen, ali ga je Molina u 55. minutu ipak savladao. Ruben Kastro je pogocima u 72. i 89. minutu postao heroj tima iz Sevilje, a Kaskero je u nadoknadi vremena postigao utešni gol za Hetafe.

Jedini preostali član Segunde u Kupu Kralja u četvrtfinalu će igrati sa aktuelnim prvakom Španije Barselonom.

Veliki preokret dogodio se na El Madrigalu, na kojem je Valensija uz mnogo sreće povela golom Evera Banege u petom minutu. Roberto Soldado duplirao je prednost ’slepih miševa’ u 23. minutu, ali je u drugom poluvremenu postojao samo jedan tim – Viljareal. Heroj trijumfa je Đuzepe Rosi, koji je postigao dva gola i imao asistenciju (4:2). Sledeći protivnik 'žutoj podmornici' biće Sevilja.

U prvom meču slavili su posle kontroverzno dosuđenog penala, a Atletiko je sada na gostovanju odigrao 1:1 sa Espanjolom i osigurao plasman dalje. 'Jorgandžije' su povele golom Serhia Agera u 25. minutu i već tad praktično obezbedile prolaz u četvrtfinale. U nadoknadi vremena domaći su preko Luisa Garsije izborili nerešen rezultat.

Kup Kralja, osmina finala:
sreda
Malaga – Sevilja 0:3 (prva utakmica 3:5)
Deportivo La Korunja – Kordoba 3:1 pp (1:1)
Atletik Bilbao – Barselona 1:1 (0:0)

četvrtak
Hetafe – Real Betis 1:3 (prva utakmica 2:1)
Kaskero 90 - Molina 55, Kastro 72, 89
Majorka – Almerija 3:4 (3:4)
Kavenagi 70, 77, Pereira 76 - Pijati 1, 42, Ortis 4, 34
Viljareal – Valensija 3:2 (0:0)
Kasorla 47, Rosi 49 (pen.), 90, Ruben 63 - Banega 5, Soldado 23
Espanjol – Atletiko Madrid 1:1 (0:1)
Luis Garsija 90 - Agero 25
Levante – Real Madrid 2:0 (0:8)
Ćisko 82, Serhio 86

četvrtfinale:
Barselona – Betis
Viljareal – Sevilja
Almerija – Deportivo la Korunja
Real Madrid – Atletiko Madrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu