Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.12.2010.

16:46

FIFA pomera i Mundijal u Brazilu?

FIFA će razmotriti mogućnost da Svetski kup u Brazilu 2014. godine počne dvadesetak dana kasnije nego što je bilo uobičajeno. Razlog - odmor igrača od sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik FIFA Sep Blater smatra da bi pomeranje Mondijala sa sredina juna na prvu sedmicu jula garantovalo bolju fomu najvećih zvezda. Na ovogodišnjem Svetskom kupu u Južnoj Africi ljubitelji fudbala su u velikoj meri bili uskraćeni, jer su Vejn Runi, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Didije Drogba bili potpuno nezapaženi.

Pored toga, Blater je najavio i poromene u načina bodovanja u prvoj fazi takmičenja na završnim turnirima. Cilj je da se onemogući veliki broj nerešenih rezultata i obostrani bunkeri na mnogim utakmicama.

"Jasno je da niko ne želi da gubi u uvodnim utakmicama na Svetskom kupu, ali moramo pronaći način da i dueli u prvoj fazi budu atraktivni i zanimljivi za gledanje", rekao je Blater.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu