Nova vest
Fudbal

Subota, 06.11.2010.

13:52

Đurić: „Komšije su zaspale 1991.“

Samo nekoliko dana posle poraza od Brage u četvrtom kolu Lige šampiona iz Partizana najavljuju temeljni rad svih klupskih struktura.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

„Dan posle poraza od Brage, na Upravnom odboru smo se dogovorili da krenemo u proces reformi na svim nivoima. Biće rezova u igračkom kadru prvog tima, omladinskoj školi, Teleoptiku, organizacijskih promena u klupskim strukturama“, rekao je prvi čovek Partizana Dragan Đurić.

Potrebni su nam novi ljudi, hoćemo da radimo brže, bolje, dinamičnije, kako bismo sledeće godine nekog pobedili u Evropi“, dodao je Đurić.

Đurić očekuje da će promene zaživeti u najskorijem periodu.

Neophodno je bar deset dana da bi proces počeo, a sve ćemo javnosti predstaviti na Skupštini kluba, u decembru. Neke poslove ćemo do tada već privesti kraju, posebno kad je reč o pojačanjima. Da me neko ne shvati pogrešno, nismo nezadovoljni učešćem u Ligi šampiona, ali ako hoćemo da nastavimo stvaranje modernog kluba, potrebno je da svi segmenti funkcionišu brže, da ne ostavljamo za sutra ono što možemo da uradimo danas“, naglasio je Đurić.

Prvi čovek kluba iz Humske dao je i svoju ocenu igre i plasmana u Ligi šampiona.

Jedno je nadati se, a drugo biti realan. Hteli neki bod da osvojimo, možda i prezimimo u Evropi, mada smo za protivnike imali odlične ekipe. To je kao da se trkaju BMV i Stojadin, logično je da ne mogu ta dva automobila da se kreću istom brzinom. Možda nekad iskoristiš gužvu i pretekneš bržeg od sebe, kao što smo uradili u Briselu, ali nije normalno to činiti svakog dana“, istakao je Đurić, „Čudan smo narod. Većina ljudi je previdela odnos snaga u budžetu, Braga godišnje izdvaja 100, a mi svega 12 miliona evra i to je moralo da se primeti. A, opet, ponosni smo na činjenicu kako smo stigli među 32 najbolja kluba, tamo gde nije bilo mesta za Porto, Liverpul, Juventus“.

Još pre revanša sa Anderlehtom Đurić je rekao da će Partizan narednog leta igrati u Ligi šampiona i ostao je pri tom stavu.

Naravno, samo moramo da zapnemo iz petnih žila da bismo podvig reprizirali. Nema spavanja, svi moraju da rade“, naglasio je predsednik crno-belih.

Govoreći o potrebi da reformiše klub, Đurić ističe jedan detalj.

Najgore bi bilo da se zadovoljimo drugim plasmanom u Ligu šampiona, kao što su komšije zaspale 1991. i žive samo od snova, uspomena. Nećemo dozvoliti da se to nama desi“, rekao je Đurić za „Sportski žurnal“ .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu