Nova vest
Fudbal

Subota, 11.04.2009.

19:04

Zvezda se razigrala protiv Banata

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Banat rezultatom 3:0 (1:0), u 25. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Četvrtom uzastopnom pobedom na domaćem terenu Zvezda je ponovo došla do druge pozicije, sa dva boda više od Vojvodine, koja u nedelju dočekuje Partizan. Novosađani za nedelju dana dolaze na Marakanu i taj meč mogao bi da ima odlučujuć uticaj na borbu za poziciju dva. Golove za pobedu crveno-belih postigli su Tutorić u osmom, Koroman u 48. i Milijaš u 61. minutu.

Zvezda je posle još jedne izuzetno turbulentne nedelje, tokom koje je izgubila derbi i zauzela naslovne strane iz najnegativnijih razloga (finansijska agonija i navijački neredi), uspela da pokaže veoma dobru igru protiv ekipe koja stoji na dnu tabele.

Već od starta crveno-beli su igrali efikasno i po ukusu malobrojne publike, a posle sjajnih poteza Koromana i Umarua Lazetić je propustio šansu već u petom minutu. Tri minuta kasnije Zvezda je povela, posle dugog pritiska prednost su doneli defanzivci – Tomović je centrirao, a Tutorić pogodio.

Razigrani Koroman nastavio je da priprema šanse saigračima, ali je Zečević bio spretniji od Umarua, Klea i Milijaša. Prvo poluvreme završeno je minimalnom prednošću domaćina, a ona je udvostručena posle tri minuta u nastavku. Parker i Šišić, koji su ušli u igru na poluvremenu, kombinovali su izvanredno, slovenački reprezentativac asistirao je petom Koromanu, koji ne propušta šansu – 2:0.

Na treći gol čekalo se 13 minuta. Koroman je iz kornera poslaoloptu na šut Milijaš, a kapiten domaćina pogodio mrežu sa ivice šesnaesterca. Posle gola i asistencije Koroman je ustupio mestu Tričkovskom. U finišu meča gosti su konačno zapretili do sada najboljem Jelen superšuteru Saši Stamenkoviću, udarcima Marinka Petkovića i Ivice Milutinovića.

Poslednju priliku na utakmici imao je Južnoafrikanac Bernard Parker, čiji udarac je pogodio prečku i stativu, ali posle kretanja po liniji lopta nije ušla u mrežu.

Stadion: Marakana. Gledalaca: 2500. Sudija: Darko Bogdanović, pomoćnici: Jovan Božović i Čedomir Milić.

Crvena zvezda (4-4-2) : Stamenković, Pejčinović, Tomović, Tutorić, Džef Silva, Isah, Milijaš, Lazetić (Šišić 69), Koroman (Tričkovski 65), Abubakar (Parker 46), Kleo.

Banat : Zečević, Stojanoski, Milutinović, Pilipović, Karamatić (Petković 50), Đukić, Srećo (Stanić 50), Marcel, Grumić, Radosavljević, Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu