Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.09.2009.

00:00

Barsa razbila Atletiko u derbiju

Fudbaleri Barselone deklasirali su Atletiki Madrid 5:2 u derbiju trećeg kola španske Primere čime su zadržali maksimalan učinak na početku sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sevilja je u gostima savladala nezgodnu Osasunu 2:0, a ubedljiva je bila Maljorka protiv Tenerifa sa 4:0. Do pobeda su došli Rasing u Malagi (2:1) i Espanjol u La Korunji (3:2). Pobedu Sevilji u Pamploni doneli su Alvaro Negredo koji je pogodio u 37. minutu i Frederik kanute koji je bio strelac dvadeset minuta pre kraja meča.

Domaćini su od 82. minuta igrali sa igračem manje na terenu, pošto je crveni karton dobio odbrambeni fudbaler Serđo.

Santander je u Malagi poveo preko Manuela Arane u 36. minutu, a izjednačio je Seržo Duda u 71. minutu. Pobedu gostima doneo je Nasif Moris pogotkom u 79. minutu.

Maljorka je deklsirala Tenerife sjajnom igrom početkom drugog poluvremena kada su Aduriz i Alvarez postigli drugi i treći pogodak, a posao su im olakšali Luna i Bertran koji su z 75. i 87. minutu zaradili crvene kartone. Konačan rezultat postavio je Vebo iz penal koji je upravo skrivio isključeni Bertran.

U poslednjem meču dana Barselona je u debiju kola deklasirala Atletiko Madrid sa 5:2. Već posle prvih 45 minuta bilo je 4:1 za Katalonce golovima Ibrahimovića, Mesija, Alveša i Keite. Jedini pogodak za ’Jorgandžije’ postigao je Aguero. U drugom poluvremenu postignut je po jedan pogodak na obe strene. Forlan je u 84. minut ublažio katastrofu Atletika u derbiju, a meč je okončao Mesi pogotkom u 90. minutu.

Rezultti trećeg kola:
Deportivo – Espanjol 2:3 (1:2)
Maljorka – Tenerife 4:0 (1:0)
Malaga – Rasing 1:2 (0:1)
Osasuna – Sevilja 0:2 (0:1)
Barselona – Atletiko Madrid 5:2 (4:1)

Nedelja:
Saragosa – Valjadolid
Atletik Bilbao – Viljareal
Almerija – Hetafe
Real Madrid – Herez
valensija – Sporting Hihon

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu