Nova vest
Fudbal 1

22.5.2024.

20:56

Ajaks dobija prvog stranog trenera posle skoro 30 godina

Novi trener holandskog ajaksa od naredne sezone biće Italijan Frančesko Farioli (35), i dalje aktuelni šef stručnog štaba francuske Nice.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Farioli je ranije još dogovorio saradnju sa Ajaksom, a holandski klub je proteklih dana ispregovarao i sa čelnicima Nice, uspešno, pa će talentovani stručnjak uskoro i zvanično preuzeti kormilo slavnog, ali posrnulog holandskog velikana.

Farioli ima ugovor sa Nicom do juna naredne godine, pa će taj klub dobiti određeno obeštećenje zbog jenostranog prekida saradnje trenera.

Holandski mediji podsećaju da će Farioli biti prvi strani trener na klupi "kopljanika" još od Danca Mortena Olsena, koji je vodio amsterdamski tim 1998. godine.

Od tada pa sve do danas, samo su holandski treneri vodili tim sa klupe.

Mediji u Holandiji nazivaju "rizičnom" odluku uprave Ajaksa da angažuje 35-godišnjeg trenera koji je u dosadašnjoj karijeri vodio turske klubove Karagumruk, Alanju i Nicu samo jednu sezonu.

Na priče da je mlad i neiskusan odgovorio je petim mestom u tek završenom francuskom šampionatu.

Istu poziciju u holandskom šampionatu zauzeo je i Ajaks pod vođstvom privremenog trenera Jona Vant Šipa.

 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Stigla pretnja Britancima: "Biće posledica"

Šefica kompanije "Stellantis" u Velikoj Britaniji, Marija Gracija Davino, upozorila je da bi ta fabrika mogla da prestane da proizvodi vozila u zemlji ako vladine inicijative za elektrifikaciju stvore "neprijateljsko" poslovno okruženje.

Index.hr

12:25

5 h

Novo Sport Video Menu