Nova vest
Tenis 1

22.5.2024.

22:40

Đoković saznao termin četvrtfinala, ali ne i rivala

Srpski teniser Novak Đoković igraće četvrtfinalni meč na ATP turniru u Ženevi u četvrtak posle 15.30 časova, saopštili su organizatori takmičenja.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Đoković, koji je pobedom nad Nemcem Janikom Hanfmanom 2:0 (6:3, 6:3) stigao do 1.100 slavlja na ATP turu, još uvek čeka ime protivnika, a to će biti bolji iz meča koji je u toku između Kanađanina Denisa Šapovalova i Holanđanina Talona Grikspora.

Međutim, taj meč je prekinut zbog kiše, a u trenutku prekida, Šapovalov je vodio sa 1:0 u setovima, pošto je prvi dobio posle tajbrejka, gde je bilo 9:7.

U drugom je taman bio poveo sa 3:0, ali je Holanđanin uzvratio, pa je na prekidu bilo 3:3 i 15:0 na servis Kanađanina.

Organizatori tek treba da donesu odluku kada će taj meč biti nastavljen, pa je verovatna situacija da će Đoković svog rivala saznati nekoliko sati pre početka četvrtfinala, osim ako čenlici turnira u Ženevi ne odluče drugačije

Pre Đokovića prvo četvrtfinale će od 13 i 30 igrati Aleks Mikelsen (SAD) i Tomaš Mahač (Češka) i upravo je pobednik tog meča potencijalni rival Srbinu ako dođe do polufinala.

Posle 18 časova igraće se preostala dva četvrtfinala, prvo će na teren Argentinac Sebastijan Baez i Norvežanin Kasper Rud, a posle njih Kazahstanac Aleksandar Ševčenko i Italijan Flavio Koboli.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu