Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.08.2013.

16:46

Gustavo u Arsenalu za 20 mil. €?

Menadžer Arsenala Arsen Venger očajnički želi da pojača tim, pa je Bajern Minhenu poslao ponudu od 20 miliona evra za vezistu Luiza Gustava.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Brazilac bi tako postao prvo pravo pojačanje “tobdžija”, nakon dovođenja 20-godišnjeg Francuza Jaje Sanogoa, koji je na Emirate stigao iz Oksera.

Dolaskom Španca Pepa Gvardiole na poziciju trenera Bajerna, Gustavu je stavljeno do znanja da neće imati previše prostora u timu, za koji je prošle sezone nastupio na 36 utakmica.

Prema navodima britanskih medija, bavarski klub je prihvatio ponudu Arsenala, a sada je na predstavnicima engleskog tima da postignu dogovor sa menadžerima brazilskog fudbalera.

Gustavo je direktoru Bajerna Karlu-Hajcu Rumenigeu otvoreno rekao da ne želi da “greje klupu” u narednoj sezoni, jer ima nameru da se bori za poziciju u nacionalnoj selekciji, koja će biti domaćin Svetskog prvenstva 2014. godine.

Zbog toga je bilo reči o eventualnom prelasku u redove drugog bundesligaša, Volfsburga, međutim i po Bajern i po Gustava je realnija i povoljnija opcija da se preseli u London.

Momak rođen u Pindamonhangabi je crveni dres Bavaraca zadužio 2011. godine, kada je za nešto manje od 15 miliona funti prešao iz Hofenhajma.

Za Bajern je nastupio 64 puta i postigao šest golova, dok se u sastavu nacionalnog tima našao u deset navrata i do sada se nije upisao u strelce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

Englezi razmatraju Poćetina za selektora

Fudbalski savez Engleske (FA) razmotriće angažovanje Maurisija Poćetina za selektora reprezentacije, ukoliko Garet Sautgejt napusti selekciju posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, preneli su britanski mediji.

Beta

22:25

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu