Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.09.2008.

22:57

Englezi ubedljivi na "Maksimiru"

Engleska je savladala Hrvatsku na Maksimiru sa 4:1 sa i tako se „osvetila“ za dva poraza iz kvalifikacija za EURO 2008.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trostruki strelac za Englesku bio je 19-godišnji Tio Volkot, napadač Arsenala. Četvrti pogodak za Englesku postigao je Vejn Runi, kome je to bio tek šesti gol za reprezentaciju u poslednje četiri godine. Jedini gol za Hrvatsku postigao je Mario Mandžukić. Ovo je bila druga pobeda Engleske u kvalifikacijama za SP, pošto je ekipa koju vodi Fabio Kapelo savladala u prvom kolu Andoru sa 2:0.

Hrvati su igrali sa igračem manje od 54. minuta kada je Robert Kovač dobio crveni karton pošto je "pocepao" arkadu Džou Kolu.

Engleska je doživela dva poraza od Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2008, Prvo je bilo 0:2 na „Maksimiru“, a u poslednjem kolu 2:3 na „Vembliju“, čime su Englezi onemogućeni da učestvuju na kontinentalnom takmičenju u Austriji i Švajcarskoj.

Engleska i Hrvatska takmiče se u Grupi 6 sa Ukrajinom, Belorusijom, Kazahstanom i Andorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

Englezi razmatraju Poćetina za selektora

Fudbalski savez Engleske (FA) razmotriće angažovanje Maurisija Poćetina za selektora reprezentacije, ukoliko Garet Sautgejt napusti selekciju posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, preneli su britanski mediji.

Beta

22:25

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu