Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.03.2007.

14:35

Subašić debitovao za Azere golom

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Srpski fudbaler Branimir Subašić, koji je 28. februara dobio azerbejdžanski pasoš i poziv da obuče dres ove reprezentacije, imao je ‘debi iz snova’ u dresu nacionalnog tima Azerbejdžana. Na velikom azijskom turniru ‘Alma Tv’, koji se igra u Kazahstanu, debitovao je golom u pobedi nad reprezentacijom Uzbekistana 1:0. Subašić je proglašen za igrača utakmice.

“Ne mogu da verujem. Nadigrali smo Uzbekistance, koji su važili za favorita protiv nas. Za mene je sve krenulo kao u snu. Postigao sam odlučujući pogodak u 56. minutu, imao još tri šanse. Pre utakmice sam osećao tremu, ali je ona nestala već u prvom minutu utakmice. Mladi Gurbanov je šutirao, golman odbio loptu, a ja makazicama pogodio tik iznad prečke. E, posle te šanse, igrao sam kao u transu. Žao mi je jer nismo pobedili ubedljivije”, izjavio je Branimir Subašić.

Trener Šahin Diniev bio je prezadovoljan posle meča. Istakao je da su najbolji igrači bili novajlije, naturalizovani Azerbejdžanci Nduka i Subašić.

“Velika je stvar kada vas trener javno pohvali. Nadam se da se na ovom neće završiti. Opravdao sam poverenje. Predstoje nam mečevi sa Kazahstanom i Kirgistanom. Posle toga nadam se da ću ostati standardan reprezentativac ove daleke evropske zemlje”, zaključio je Subašić.

Azerbejdžan je tako sa promenjenom reprezentacijom startovao pobedom. U timu su bila trojica naturalizovanih stranaca. Pored Subašića, koji je bio u igri do 81. minuta, u početnoj postavi bili su Nigerijac Nduka i Brazilac Fereira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu