Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.02.2009.

13:49

Raul Gonzales za istoriju

Fudbaler Real Madrida Raul Gonzales uspeo je da izjednači klubski rekord Alfreda Di Stefana od 307 postignutih golova na zvaničnim utakmicama za klub.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Vrlo sam srećan što sam izjednačio Di Stefanov rekord, a nadam se da ću ga uskoro i nadmašiti", rekao je Raul. Kapiten Reala je klubski rekord izjednačio postigavši pobednički gol na utakmici sa Numansijom u španskoj Primeri. Gol na tom meču verovatno je bio i jedan od najlakših koji je 31-godišnji Raul pstigao u karijeri.

"Trebalo je samo da loptu gurnem u mrežu. Ipak, rezadovoljam sam, jer je utakmica počela da postaje komplikovana", priznao je Raul, koji je na 16 prvenstvenih utakmica ove sezone postigao devet golova.

Raul je sa 44 gola na 102 utakmice u dresu reprezentacije Španije najbolji strelac u istoriji "crvene furije". Takođe je i vlasnik rekorda u broju postignutih golova u Ligi šampiona, gde je mrežu pogodio 64 puta. Rekorder je i po broju postignutih golova u svim evropskim klupskim takmičenjima u kojima je je postigao zbirno 66 golova.

"To se dešava kada toliko vremena provedeš u Realu. Pomaže kad imaš toliko sjajnih i trenera i saigrača", istakao je Raul.

Debitovao je za "kraljevski klub" 1994. godine, kada je imao 17 godina, a prvi pogodak je postigao 5. novembra 1994. godine u duelu sa gradskim rivalom Atletikom, da bi 11. januara 2009. godine postao i najmladji igrač sa 500 nastupa za klub.

Raul je i fudbaler koji je za Real odigrao najviše minuta. Ukupno je dres madridskog tima nosio na 502 utakmice, dok je Di Stefano isti broj golova postigao na 401 meču.

Real je u karijeri osvojio 12 trofeja, uključujući šest titula u Primeri i tri trofeja u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

Englezi razmatraju Poćetina za selektora

Fudbalski savez Engleske (FA) razmotriće angažovanje Maurisija Poćetina za selektora reprezentacije, ukoliko Garet Sautgejt napusti selekciju posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, preneli su britanski mediji.

Beta

22:25

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu