Četvrtak, 16.11.2006.

19:19

I srpski navijači hapšeni u Skoplju

Izvor: B92, Beta

Default images

Makedonska policija saopštila je u četvrtak da je uhapsila 16 ruskih i troje srpskih državljana u incidentu na fudbalskoj utakmici Makedonija-Rusija u Skoplju, od kojih je šestoro zadržano zbog "daljeg postupka".

Među šestoro koji su predati istražnom sudiji u Skoplju je i građanin Srbije Dragan Gogić.

"Navijači Rusije koji su bili smešteni na južnoj tribini, narušili su red i mir na stadionu time što su lomili sedišta, a na policajce bacali tvrde predmete i povredili dvoje od njih", navodi se u saopštenju povodom incidenta na jučerašnjoj utakmici.

Rusija je pobedila 2:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. Gostujući navijači napadali su policiju i njene pripadnike gađali tvrdim predmetima, a dvoje policajaca je povređeno.

Ruski navijači su u Skoplje doputovali čarter letom, a policija ih je odmah po sletanju sprovela na stadion. Pre tri godine na utakmici ove dve ekipe u Skoplju gostujući navijači su se tukli sa policijom i pristalicama domaćeg tima.

Ruska ambasada u Skoplju osudila je, kako je navedeno, "huligane" koji su izazvali incident na gradskom stadionu u Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

11 h

Podeli: