UEFA: Katastrofa Partizana!

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2005.

19:49

Default images

Pre dve godine fudbaleri Partizana plasirali su se u Ligu šampiona, prošle godine u novoformiranu ligu Kupa UEFA, a ove sezone "crno-beli" ispisali su najsramniju stranicu u svojoj novijoj istoriji.

Posle pobede 2:0 prvaka SCG u Izraelu, Makabi iz Petah Tikve deklasirao je Partizan u Beogradu i slavio 5:2 (3:2) i time se plasirao u ligu Kupa UEFA ukupnim rezultatom 5:4. Ovako je izgledala utakmica hronološki...

Revanš meč 1. kola Kupa UEFA između prvaka SCG – Partizana i izraelskog predstavnika Makabija iz Petah Tikve, počeo je šokantno za sve navijače na stadionu, njih 12000.
BETA
Trener Partizana Vladimir Vermezović izveo je ove igrače na teren: Pantić - Emeghara (82. Grubješić), Mirković, Bajić, Lomić - Nađ, Brnović (56. Tomić),  Vukčević, Radović (65. Boja) - Radonjić, Odita.

U 3. minutu gosti su stigli do 0:1, posle gola Masčiaha sa 11m (mada mu je za to trebalo dva pokušaja, jer je zbog ranijeg ulaska igrača u šesnaesterac sudija ponovio izvođenje kazne), a Radonjić je (opet) sa bele tačke izjednačio u 11. minutu, posle prekršaja nad Brnovićem. U međuvremenu Simon Vukčević je u 10. minutu pogodio stativu takodje sa bele tačke). Glavni sudija utakmice je iskusni španski arbitar Karlos Mehia Davila.

Do novog vođstva gosti su stigli preko Omera Golana u 19. minutu, a napadač gostiju sjajno kruniše kontanapad svog tima i plasira loptu u mrežu šutem sa desne strane sa 13 metara. Crno-beli izjednačuju uz veliku pomoć igrača odbrane i golmana Makabija u 41. minutu - strelac je opet bio Radonjić. Prethodno je šutirao Brnović.

Do nove prednosti gosti su stigli na samom kraju prvog dela igre - strelac je bio vrlo rasploženi centarfor gostiju Golan, koji je odlično glavom reagovao na centaršut sa leve strane. Na odmor se odlazi sa rezultatom 3:2 za goste, a utisak je da je nazapaženiji pojedinac u ekipi Partizana golman Đorđe Pantić, koji je odbranio bar 2 zicera.

Kako je počelo prvo poluvreme, tako je počeo i drugi deo igre, ili to samo važi za igrače Makabija. Svoj treći gol na ovom meču, u 47. minutu postiže Golan za neverovatnih 2:4, a taj rezultat njegov tim vodi u Ligu Kupa UEFA.

Autogol Lomića u 87. minutu za 2:5 samo je potvrdio ukupnog pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

662 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: