Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 10.03.2016.

00:21

Rvači ciljaju dve medalje na EP u Rigi

Rvačka reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo u grčko-rimskom stilu u Rigi, gde će ciljati barem dve medalje.

Izvor: JT

Autor: JT

Rvači ciljaju dve medalje na EP u Rigi
Getty Images

Savezni trener Stojan Dobrev u Letoniju vodi šestoricu boraca – Kristijana Frisa (do 59kg), Davora Štefaneka (do 66kg), Aleksandra Maksimovića (do 71kg), Viktora Nemeša (do 75kg), Petra Bala (do 85kg) i Nemanju Pavlovića (do 130kg).

Momci su dobro radili, spremni smo koliko je potrebno u ovom trenutku, a šampionat u Rigi je samo usputna stanica ka Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Za samo mesec dana očekuje nas kvalifikacioni olimpijski turnir u Zrenjaninu i očekujemo da uz Davora Štefaneka imamo još dvojicu predstavnika u Brazilu”, rekao je Dobrev.

Štefanek, vođa ekipe ističe da mu rezultat ovom prilikom nije u prvom planu.

Svoj cilj znam, to je osvajanje medalje u Brazilu i tome sve podređujem, tako da je moj ovogodišnji plan rada fokusiran da budem u top formi na leto. Ipak, i od takmičenja u Rigi očekujem mnogo i ne odričem se borbe za medalju, naprotiv. Očekujem da i ovoga puta neko prijatno iznenadi, rvanje krupnim koracima ide napred, a naša reprezentacija je sve respektabilnija”, naglasio je Štefanek.

Možda naš najveći adut je aktuelni prvak Evrope do 23 godine i srebrni sa Evropskih igara u Bakuu Viktor Nemeš. Mladi Subotičanin ima dve želje – zlato u Letoniji i olimpijsku normu u Zrenjaninu, a zatim i odličje sa Olimpijskih igara u Riju.

Spreman sam, znam koliko vredim, ne bojim se nikoga i želim da ova godina bude najuspešnija u istoriji srpskog rvanja. Prošlogodišnje iskustvo iz Amerike mi mnogo znači, a sebe vidim na pobedničkom postolju”, rekao je Nemeš.

Srpski rvači će se na Evropskom prvenstvu takmičiti tokom vikenda, kvalifikacije su na programu od 10 časova, a borbe za medalje od 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve
Boks

"Očekujemo Tajsona da uđe u ring"

Promoter boksera Oleksandra Usika rekao je da se nada da će Britanac Tajson Fjuri izbeći povredu, zbog koje bi ponovo morao da otkaže meč za neprikosnovenog svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Beta

21:10

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu