Nova vest
Borilački sportovi 0

1.5.2024.

21:10

"Očekujemo Tajsona da uđe u ring"

Promoter boksera Oleksandra Usika rekao je da se nada da će Britanac Tajson Fjuri izbeći povredu, zbog koje bi ponovo morao da otkaže meč za neprikosnovenog svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Izvor: Beta

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Usik i Fjuri će 18. maja u Saudijskoj Arabiji boksovati za titulu neprikosnovenog svetskog šampiona u teškoj kategoriji, nakon što je njihov duel zakazan za februar bio odložen jer se Fjuri povredio tokom sparinga.

Takođe i njihova borba zakazana za 23. decembar je odložena, pošto je Fjuri zadobio rasekotinu na glavi i povredu oka tokom borbe protiv bivšeg UFC šampiona Fransisa Nganua krajem prošlog oktobra.

Usikov menadžer Aleksandar Krasjuk rekao je da je ukrajinski bokser u savršenoj formi, posle trećeg uzastopnog trening kampa i da jedino brine za situaciju oko Fjurija.

"Nadam se da će Tajson ovog puta nositi njegovu kacigu, zaštitnu opremu kako ne bi povredio obrvu ili šta god može da povredi i da će ovoga puta borba 18. maja biti održana, kao što je trebalo da bude održana u decembru, pa onda u februaru. Ovo je borba koja se dešava jednom u životu. Čitav svet je čeka", rekao je Krasjuk za Skaj.

"Hajde da se molimo za Tajsona i očekujemo da momak uđe u ring", dodao je on.

Fjurijev promoter Frenk Voren nedavno je Usika nazvao "plačljivkom". Takođe i Fjuri i Voren naveli su da su udarci u telo moguće slabe tačke ukrajinskog boksera.

"Kada dođe do udarca ispod pojasa, normalno je da neko pati od niskih udaraca. To je razlog zbog kojih su ti udarci nedozvoljeni u boksu i striktno na to paze sudije. Kako možete Usika da nazovete pljačljivkom? Čovek je osvojio titulu u Poljskoj i nikada je nije branio u domovini. Uvek je išao kod protivnika i uništavao ih je na njihovom terenu", dodao je Krasjuk.

Obojica kao neporaženi ulaze u duel, Usik ima skor 21-0, a Fjuri 34-0-1.

"Sada Usik juri Tajsona Fjurija već nekoliko godina, a Fjuri se povukao četiri puta uzastopno, uključujući i dva termina u poslednjih šest meseci. Ne, on nije plačljivko. On je važan čovek u boksu i strpljivo čeka da uđe u ring. To će za njega biti festival", rekao je Krasjuk.

On je dodao da je osim u pesnicama, Usikova snaga u njegovom umu, srcu i u bokserskoj veštini.

"A najvažnija stvar koja ga razlikuje od Tajsona Fjurija je disciplina. To je ono što ga čini sjajnim i to je njegovo najjače oružje", naveo je Krasjuk.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apel za sve: "Vozite kao žene!"

Francusko udruženje za bezbednost na putevima pozvalo je ljude da "voze kao žene" kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva u saobraćajnim nesrećama.

Business Insider

14:39

6 h

Novo Sport Video Menu