Izvor: B92

Obergurgl je tradicionalno selo u najvišoj austrijskoj oblasti.

Podeljen je na 3 glavna dela. Na samom ulazu su nagomilani hoteli, a njima je najbliža Festkogl gondola. Put zatim prolazi pored druge grupe hotela na brdu na istočnoj strani i ograđenog klizališta.

U sredini je mali trg sa crkvom, fontanom i centralnim hotelom Edelvajz und Gurgl. Ipak, ovo je mesto gde ćete najsigurnije pronaći prirodni sneg, pa čak i pred sam kraj sezone. Odličan je i za početnike, porodice i starije osobe, uglavnom je tiho i nema gužve.

Foto: stevecadman/Flickr

Hoteli su vrlo konforni, a na ulicama skoro da nema saobraćaja.

Mane ovog kompleksa su ograničena oblast padina za skijanje i to što nema teških staza. Izvan hotela skoro da ne postoje dodatni sadržaji i za ovako malo mesto, prilično su skupi i smeštaj i ski pas. Na oba kraja sela postoje ski liftovi.



Hohe Mut stanica žičare je blizu centra. Sa vrha staza se pruža predivna panorama na okolinu. Časovi u školama skijanja za decu postoje od uzrasta od 4 godine. Mlađi mogu vreme da provode u ski-vrtiću, a svi imaju poseban nadzor i obezbeđen ručak.

Takođe, mnogi hoteli nude razne varijante čuvanja dece. Hotel Ski Espirit je naročito namenjen porodicama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.