Putovanja / Zanimljivosti 8

Zavirite u Đavolji bazen, najopasnije kupalište na svetu

Mnogi od nas uživaju u kupanju u bazenima, ali da li biste ikada probali kupanje u jednoj od najopasnijih turističkih atrakcija u Africi?

Izvor: Radiosarajevo.ba
Foto: YouTube screenshot

Reč je o "Đavoljem bazenu" koji se nalazi na vrhu Viktorijinih vodopada, jedne od najvećih turističkih atrakcija u Africi. On je za kupanje bezbedan samo od septembra do decembra, kada je najniži nivo vode, prenosi This is Insider.

Inače, Viktorijini vodopadi nalaze se na reci Zambezi, na granici između Zambije i Zimbabvea, a smatraju se jednim od najvećih i najspektakularnijih vodopada na svetu.

Na Uneskovoj listi svetske baštine nalaze se od 1989. godine, a ono što osim vodopada privlači turiste je i "Đavolji bazen" na njihovom vrhu.

Nazvan je "đavoljim", jer kupači tokom kupanja mogu preko vodopada da gledaju u duboki ponor.

Naravno, postoji zaštitni zid koji kupače sprečava da padnu u vodenu provaliju višu od 100 metara.

Komentari 8
Čitajte
Pošalji komentar

Zanimljivosti

Najbolji švedski rituali: Znate li šta Šveđani rade sredom?

Šveđani su neobičan narod. Vredni su, ali izuzetno cene pauzu za kafu, skromni su, ali se njihove zastave nalaze svuda i na prvu loptu mogu da deluju hladno poput klime koja ih okružuje, ali kad ih upoznate, topli su kao sauna. Šveđani ne uživaju u ćaskanju i praznim rečima koji su mnogima potrebni da premoste neprijatnu tišinu.

Zanimljivosti subota 18.11. 08:25 Komentara: 50