Izvor: B92

Laos predstavlja veoma privlačan deo Jugoistočne Azije, koji obiluje čudima prirode, drevnim hramovima i šarmantom usporenošću života.

Žilu kucavicu zemlje predstavlja reka Mekong, a najbogatije nasleđe zemlje najbolje se može videti u gradovima uz njenu obalu.

Pravo vreme za istraživanje ove čudesne zemlje je decembar, kada je nivo vode u rekama idealan za plovidbu, a šanse za pojavu padavina su veoma male.

Francusko kolonijalno nasleđe, hramovi šiljatih krovova u Luang Parabangu, spektakularni vodopadi Kuang Si, budističke pećine i nasleđe Angkor ere, samo su deo onoga što posetilac može da vidi.

Laos turistima nudi i brojne i raznovrsne aktivnosti, poput kajak tura u Vang Viengu ili posmatranje delfina nedaleko od Četiri hiljade ostrva.

Sve u svemu, Laos je vrlo živopisna destinacija, vredna posete i obilaska i to baš u onom delu godine kada severom polulopte vladaju kiše i snegovi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.