Izvor: B92

Zbog svih nezgoda koje su uspele da mu se dogode na putovanjima, Britanac Džek Pejdž mogao bi da bude najbaksuzniji putnik na svetu, piše Dejli mejl.

Ovaj 29-godišnji frilenser iz Northemptona proveo je poslednjih deset godina obilazeći egzotične destinacije, a broj neprijatnih stvari koji mu se dogodio je krajnje fascinantan.

Pejdž je tako uspeo da se nasuče sa devojkom na pusto ostrvo nedaleko od Bornea (varani su im pojeli sve zalihe hrane), da ga napadnu crevni paraziti na Mont Everestu, da provede 36 sati u pokvarenom vozu u Burmi i da ga zgazi krava na festivalu u Indiji.

"Život mi je na Mont Everestu visio o koncu, s obzirom na to da je infekcija bila teška, da sam reagovao loše na lekove i da nisam mogao da primim medicinsku pomoć", objasnio je Pejdž.

"Na Burmi sam doživeo još jedan blizak susret sa smrću. Voz je dugo bio zaglavljen u džungli, ljudi su postali nervozni zbog čekanja. Video sam kako jedan vojnik preti da će da ubije drugog turistu", dodao je.

Ipak, Džek ne smatra sebe baksuznim.

"Svoja iskustva vidim kao dobre priče koje bih mogao nekome da ispričam", kaže.

Kada je posetio Černobilj 2015. godine, Pejdž je slučajno naleteo na demonstrante.

"Našao sam se usred političkog protesta, gde je bilo više od 500 policajaca koji su nadgledali zgradu parlamenta i pokušavali da smire gomilu. Demonstranti su gađali zgradu krompirima, a meni je sve bilo užasno smešno", rekao je.

"Jedan od policajaca mi je prišao, rekao mi da se udaljim i obrišem sve fotografije. Ali, lako sam se izvukao", dodao je.

Džek je takođe otkrio da njegova devojka uvek kaže da bi trebalo da odu na neku mirnu plažu kako bi izbegli nevolje.

"Volim da obilazim neobična mesta - ona koja turisti obično izbegavaju. Avganistan bi bio idealna sledeća destinacija, ali sumnjam da će mi porodica dozvoliti da se ukrcam na avion koji leti u tom pravcu", zaključio je Pejdž.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.