Izvor: B92

Oko stotinu kampera je razapelo šatore na ivici planine u Kini kako bi prisustvovali neverovatnom prizoru izlaska sunca.

Kampovanje na planini Laođuen, u provinciji Henan u Kini je jedno od najekstremnijih, s obzirom na to da su kamperi spavali na ivici palnine, na visini od 1.700 metara.

“Nalazili smo se na zadnoj strani planine, koja nije vetrovita i nije otvorena za turističke obilaske, već predstavlja relativno udobno mesto za kampere“, kaže jedan od organizatora putovanja Sju Lej.

“Oko 22 časa počelo je da nas okružuje more oblaka, koje je bilo tu sve do sutradan do 17 časova. Neverovatno iskustvo, izgledalo je kao da se nalazimo na sredini okeana, a planina je veliki brod koji plovi.“

Postavljena ograda je štitila kampere u šatorima od mogućeg pada, a organizatori su postavili i prenosive konopce i baterijske lampe. Na mestu kampa je takođe dostupna i internet-konekcija, tako da su kamperi delili iskustva na društvenim mrežama.

Neki od njih su i ustali ranije kako bi uradili jogu među oblacima.

.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.