Izvor: B92

Nekim ljudima nisu dovoljni “svila i kadifa” ni bilo kakav luksuz koji nude savremeni hoteli. Oni žele nešto sasvim drugačije.

Od zidova od soli do soba u vidu balona, svud po svetu možete pronaći sasvim neobičan smeštaj. Mi vam predstavljamo deset najbizarnijih.

1. Palacio de Sal, Ujuni, Bolivija

palaciodesal.com

Palacio de Sal znači “Palata od soli” i izgleda baš tako. Nalazi se nekoliko stotina kilometara južno od La Paza i sve u ovom hotelu – od tavanice do nameštaja – napravljeno je od soli.

Imajte u vidu da je lizanje predmeta strogo zabranjeno.

2. Hotel Kakslauttanen, Seriselka, Finska

kakslauttanen.fi

Privatni igloi Hotela Kakslauttanen napravljeni su od posebnog termalnog stakla koje ne propušta ledeni vazduh, a pritom omogućava da uživate u spektakularnom pogledu na Auroru Borealis iz udobnosti kreveta.

Možete odsesti i u snežnom iglou gde se temperature kreću između minus tri i minus šest stepeni Celzijusa.

3. Propeller Island City Lodge, Berlin, Nemačka

U ovom hotelu ne postoje dve iste sobe. Možete odsesti u najrazličitijim enterijerima – od petougaone prostorije dekorisane ogledalima, do replike zatvorske ćelije. Možete biti sigurni da ćete se nezaboravno provesti.

4. Marina Bay Sands, Singapur

marinabaysands.com

Ako tražite divan pogled, Marina Bay Sands je pravi izbor. Taj hotel ima veštačku pustinju i prelep bazen koji se nalazi a 57. spratu.

5. Chole Mjini, Mafija ostrvo, Tanzanija

cholemjini.com

Chole Mjini nalazi se u parku na istoku Afrike i sastoji se od sedam jedinstvenih kućica na drvetu gde možete da se osetite kao da ste poslednji čovek na zemlji.

6. Sala Silvermine, Sala, Švedska

salasilvergruva.se

Na 155 metara ispod zemlje nalazi se soba inspirisana rudnikom. Verovatno je jedna od najneobičnijih na svetu.

7. The Original Hut Company, Engleska

original-huts.co.uk/

Ako želite da uživate u šarmu britanskog sela, provedite noć kao pastir u ručno pravljenoj kolibi na engleskoj farmi.

8. Attrap’Reves, Francuska

attrap-reves.com

Spavajte pod otvorenim nebom bez straha od komaraca ili vlage. Naime, Attrap’Reves vam nudi da prenoćite u sobi u obliku balona, i osetite se delom prirode.

9. Sheepwagon Hideouts, Nebraska

sheepwagonhideouts.com

Ovaj hotel inspirisan je divljim Zapadom, pa tako možete odsesti u pravim prikolicama.

10. Hotel Costa Verde, Kosta Rika

costaverde.com

Ako tražite način da vaše putovanje u džungle Kosta Rike učinite još boljim, posetite hotel Costa Verde ispred kog se na visokom nosaču nalazi Boeing 727 iz 1965. godine.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.