Izvor: B92

Za postavljanje Srbije i Beograda na mapu poželjnih turističkih destinacija potrebno ih je unaprediti i prilagoditi potražnji turista. Tome je doprineo jedan hotel iz Beograda koji je za kratko vreme osvojio nekoliko prestižnih nagrada.

U starom delu Beograda nalazi se novi hotel koji svojim dizajnom privlači pažnju. Square Nine dizajnirao je Brazilac Isaj Vajfeld, jedan od najeminentnijih svetskih dizajnera.

"Najluksuzniji beogradski hotel dobio je nagradu Blumberg televizije kao najbolji internacionalni hotel u kategoriji Najbolja ahitektura hotela. Iako postoji tek godinu dana, nagrade je dobio i od časopisa CasaVogue Brasil, Forbes i The New York Times Magazine. Wallpaper je ovaj hotel uvrstio među najbolje poslovne hotele u svetu tokom 2011", kaže Bojan Ilić, direktor tog hotela.

Na razvoj turizma u Srbiji utiču mnogi faktori, među kojima je izgradnja hotela i hostela. Da bi smo bili na mapi evropskih prestonica potrebno je prilagoditi kapacitete potražnji turista.

"U poslednjih nekoliko godina beleži se porast poseta stranih turista, a izgradnja luksuznih hotela doprinosi boljem standardu i utisku, pogotovo kod stranih investitora", smatra Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.

Iz resora Turizma Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i iz Turističke organizacije Beograda kažu da hotel kao što je Square Nine treba da posluži kao primer ugostiteljima.

Oni, takođe, za neredni period najavljuju izgradnju novih hotela koji će zablistati i tako i Beograd i Srbiju staviti na mapu poželjnih evropskih turističkih destinacija.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.