Izvor: B92

"Virdžin Atlantik" postala je prva aviokompanija u Evropi koja nudi Wi-Fi na svim svojim letovima.

To znači da putnici mogu da ostanu povezani sa internetom tokom letova ka SAD, Karibima, Africi, Aziji i Bliskom Istoku, kao i na povratku u Evropu. Početna cena internet paketa iznosi 3.25 evra.

"Kako bismo proslavili to što smo postali prva evropska aviokompanija koja nudi Wi-Fi tokom svih letova, "Virdžin Atlantik" će uz haštag #LiveFromVirgin organizovati niz zabavnih događaja s neba. Prvi događaj će iti vezan za set komedije na nebu", saopštila je kompanija.

Aviokompanija za bežični sistem koristi Panasonik i Gogo tehnologiju koja je dostupna u svih 39 aviona, i s konekcijom i na 3.000 metara visine. Konekcija počinje prilikom poletanja, a gasi se pred sletanje.

Potpredsednik "Virdžin Atlantika" Mark Anderson rekao je da je kompanija stupila u saradnju s internet provajderima kako bi razvila najbržu održivu konekciju preko Atlantika. Koristi se signal sa satelita, a kombinuju dve Wi-Fi mreže.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.