Izvor: B92

Niskobudžetna avio-kompanija Izi džet omogućila je svojim putnicima novu uslugu – čekiranje ručnog prtljaga.

Opcija “hends fri” će koštati 4 funte po osobi i pokrenuta je sa idejom da ohrabri ostavljanje prtljaga pre nego što se prođu provere.

Usluga je omogućena i za veću grupu ljudi, do šest osoba i u tom slučaju košta 10 funti.

Torbe će se skladištiti pod prioritetnom oznakom. Kada stignu na svoju destinaciju, kompanija garantuje da će "hends fri" torbe biti među prvima koje će se stavljati na prtljažnu traku.

Putnicima koji se odluče za ovu uslugu biće obezbeđene male plastične kese u kojima će moći da nose lične stvari, kao i stvari koje kupe na aerodromu. Ovi putnici će takođe imati prioritet pri ukrcavanju.

Čelnici avio kompanije kažu da se nadaju da će ovako obezbediti putnicima manje stresan prolazak kroz obezbeđenje, gde takođe neće morati da nose torbe kroz aerodrom.

Usluga se pokazala kao pravi hit među putnicima, gde se za četiri nedelje prijavilo oko 9.000 putnika. Usluga će se zato proširiti na sve aerodrome osim londonskog Getvika.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.