Izvor: B92

Nemci su se uvek izdvajali svojim genijalnim idejama. Sad imaju ideju kojom će učiniti svoje plaže i bazene najboljim mestima. Oni su otišli korak dalje i dizajnirali sopstveni krevet za plažu.

Korpe za spavanje na plaži koje je kreirala Menš fondacija iz Šlezvig-Holštajna osvojile su veliku turističku nagradu.

Na dodeli nagrada za turizam u Nemačkoj one su proglašene za “najbolju turističku inovaciju”. Neki od kriterijuma koji su uzeti u obzir za nagrađivanje bile su procena buduće profitabilnosti, moguć doprinos životnoj sredini i inovativnost.

Ovi kreveti za plažu koriste se duž obale Baltičkog mora i prva su vrsta takvih kreveta na svetu. Interes za novi komfor na plaži proširio se i na Kinu.

Jedan krevet ima dimenzije od 2,40 metara širine i 1,30 metara visine, što znači da dvoje ljudi mogu lako da uživaju u njemu.Cena izdavanja iznosi između 29 i 90 evra po noći i može da se rezerviše noć ili jutro pre dolaska na plažu.

Šarlot Sajpil radi na izdavanju ovih kreveta, kaže da stavlja novu posteljinu svakoga dana, kao u hotelima.

“Sputnik” piše da je ova kreacija kao klasična ležaljka za plažu tokom dana, ali se uveče može zatvoriti i pretvoriti u pravi krevet. Svaka korpa ima svoje osvetljenje, baklju i ključ od sanitarne zgrade koja se nalazi pored.

U nekim slučajevima, lokalni hoteli snabdevaju goste prekrivačima i peškirima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.