Izvor: B92

Akva park u Jagodinu i druge turističke sadržaje posetilo je ove sezone oko 400.000 turista, a prve plate u Akva parku zaradilo je 200 mladih ljudi, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević.

"Sezona u Akva parku završiće se za neki dan i mogu sa zadovoljstvom da kažem da će ova godina biti zabeležena kao jedna od najuspešnijih u devteogodišnjem poslovanju Akva parka", rekao jedirektor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva park.

Razlog za dobre rezulteta bili su dobra i sveobuhvatna turistička ponuda u pogleda svih turističkih sadržaja u okviru kojih se nalazi Akva park: ZOO vrt, Muzej voštanih figura, "Vivo" šoping park, Izletište "Potok", Letnja scena, vodopad... i to je privuklo veliki broj posetilaca, istakao je Gligorijević. I vreme nam je išlo na ruku, juni je bio slab, juli i avgust su to nadoknadili, a evo i spetembar je dobar, dnevno u proseku 1.200 do 1.500 posetilaca. Juče je bio slobodan ulaz za đake, studente i prosvetne radnike Jagodine i bilo ih je 6.000 do 7.000 na bazenima Akva parka, dodao je Gligorijević.

Treći razlog za dobru posetu je i popularna cena, najjftinija u Srbiji i u regionu, možda i u Evropi, u odnosu na ono što Akva park pruža, istakao je Gligorijević.

"Naša želja je bila da bude što više posetilaca, da se što više ljudi provede, a ne da ih bude manji broj i da ih 'oderemo'", rekao je Gligorijević i kao četvrti razlog za dobru posetu naveo kvalitet usluga. Iz dosadšsnjih sezona izvukli smo određena iskustva koja unapređujemo i trudimo se da održimo i dižemo nivo, istakao je on.

"Akva park je posetilo 400.000 turista sa plaćenom ulaznicom, sa mesečnim kartama, neki su maksimalno koristili mesečni kartu, ulazili i po 30 puta mesečno, bilo je i organaizovanih grupa koje su plaćale preko žiro računa, niko nije ulazio besplatno, ali smo imali obzira prema soocijalnim grupama, gde smo davali maksimalne popuste", rekao je Gligorijević.

Letos smo unapredili sportske uslove, stvorili odlične uslove za sportiste i pokrenuli sportski turizam, odnosno pripreme sportista za takmičenje, tako smo imali deset dana košarskaše Rusije, karate reprezetaciju, bodi bildere... a boravile su i razne folklorne grupe iz Bugarske, Poljske... Najposećeniji dani bili su nedelje, radnim danima u proseku je bilo 3.300 ljudi, subotom između 4.000 i 5.000, a nedeljom između 5.000 i 7.000 turista.

"Ljudima koji su dolazili na više dana davali smo popuste na krate, a bili su iz cele Srbije, i dolazili na smeštaj od četiri do deset dana", rekao je Gligorijević.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.