Izvor: B92

Predstavljanjem raznovrsnih domaćih proizvoda od borovnice i bogatim kulturno-umetničkim sadržajima počela je tradicionalna manifestacija "Dana borovnice", koji će na Kopaoniku trajati do 2. avgusta, saopštili su danas organizatori.

Organizatori manifestacije koja se održava šesti put zaredom, su Nacionalni park Kopaonik, MK Mountain Resort, Turističko-sportska organizacija "Raška".

Samonikla borovnica prostire sa na 300 hektara na Kopaoniku , a bere se krajem jula i početkom avgusta.

Pored toga što će svi posetioci moći da probaju čuvenu kopaoničku borovnicu i tradicionalno pripremljene proizvode od ovog voća, biće održano i takmičenje u berbi ovog šumskog voća, kao i ocenjivanje proizvoda iz domaće radinosti.

Za sve ljubitelje uživanja u prirodi, organizatori su pripremili i pešačku turu "Borovnici u pohode", kao i panoramsko razgledanje žičarom.

Svi turisti koji ovog vikenda posete Kopaonik moći će da ostvare 15 odsto popusta na cenu karata za neke od aktuelnih sadržaja zabavnog parka Kopaonik.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.